Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
República
L'Ateneu Republicà de Bescanó reobre les portes del local històric del Centre Republicà Federal

El Centre Republicà Federal de Bescanó va existir durant els anys 30 del segle passat. Els franquistes van expropiar-lo al final de la Guerra dels tres anys 1936-1939 amb l'enderrocament de la II República espanyola i el van vendre.

07/06/2020 Cultura

Aquest dissabte 6 de juny ha tingut lloc la jornada de portes obertes del local històric del Centre Republicà Federal de Bescanó que es troba al Carrer Major núm. 55. L'Ateneu Republicà d'aquest municipi del Gironès es va crear l'any 2016 amb la voluntat de recuperar la memòria històrica i impulsar un espai sociocultural per fer valdre la idea que "la cultura ens fa més lliures", així com col·laborar amb entitats del tercer sector que fan tasques d'ajuda social i solidaritat internacional. Aquesta entitat és impulsada per un grup d'independentistes amb la voluntat d'obrir a tothom el procés de creació de la nova República Catalana, segons publicava La Pilastra, núm.155 -agost 2016.

D'ençà l'any 2016, l'Ateneu Republicà de Bescanó ha portat a terme diverses activitats com ara diverses edicions del Correllengua, la revetlla de Sant Joan, presentacions de llibres i el cicle de xerrades "Jornades Republicanes" l'any 2017, la sortida cultural a Catalunya Nord en què es va visitar el Casal Català de Perpinyà i les diverses edicions del Concurs de Pintura Ràpida Isidre Vicens, pintor nat al poble de Montfullà el 1919 i que va morir a Girona a 97 anys. L'any 2017, entitats del municipi com la Colla Excursionista l'Isard i l'Ateneu Republicà en col·laboració amb l'Ajuntament van organitzar un homenatge al pintor, sindicalista compromès i llibertari qui patir la repressió feixista havent acabat la guerra.

Des de l'Ateneu Republicà també s'ha participat activament en el procés independentista com les convocatòries de la Marxa Groga, es dóna suport al grup de Els Esquellotaires, grup que manté la protesta cada vespre al carrer d'ençà que van empresonar Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, i també s'han organitzat jornades de neteja de la llera del riu Ter després del pas del Gloria.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  7. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  8. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid