Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
covid-19
La CUP de Reus presentarà una proposta de ciutat en clau post-Covid

El grup anticapitalista oferirà una proposta amb perspectiva de ciutat que inclou mesures d'urgència i canvis estructurals a mig i a llarg termini

18/05/2020 Drets i Llibertats
La Cup de Reus celebra la convocatòria del Pla Estratègic de Reactivació Econòmica i Social presentat aquest matí però anticipa que no serà suficient per fer front a les conseqüències derivades de la pandèmia a mig i llarg termini. Des de la candidatura asseguren que hi falten més eixos de treball així com la implicació de més agents socials, econòmics i culturals de la ciutat. La regidora Marta Llorens explica que “més enllà d’aquestes escenificacions, calen mesures innovadores, valentes i estructurals”. 

La Cup reconeix que no són temps fàcils i que totes les opcions polítiques presents al consistori han d’estar a l’altura del moment. Però manifesta que ara més que mai serà imperdonable no poder respondre a les necessitats de la  ciutadania perquè no s’han assolit els compromisos. D’aquesta manera, la regidora Mònica Pàmies defensa que “podem estar d’acord amb el “què” però no en el “com” i, per tant, restarem vigilants de les mesures proposades”.

En aquest sentit, els cupaires segueixen defensant que s’hauria de refer el pressupost municipal i treballar per un control públic de tots els serveis d’atenció a les persones. Segons Marta Llorens “ara ja hem de parlar d’un canvi de paradigma a nivell econòmic i social i no podem dubtar ni un segon en aplicar mesures que posin la vida al centre de les polítiques municipals”. 

A més, el regidor Edgar Fernández  insisteix en què “la solució passa per fer canvis estructurals perquè ja hem vist que les irrisòries prestacions econòmiques en temps de crisi no són suficients”. És per aquest motiu que l’Assemblea de la Cup de Reus està treballant en un projecte de ciutat en clau post-Covid. La Candidatura organitzarà una conferència passat el ple d’aquest divendres per tal de fer pública una proposta de ciutat per donar resposta al nou escenari derivat de la pandèmia. La voluntat és que aquesta proposta de ciutat sigui valorada i treballada amb el govern municipal i amb els agents socials, econòmics i culturals de la ciutat. 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid