Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament sexual
17 de maig: Dia Internacional contra la LGTBIQ+Fòbia

Col·lectius d'arreu del país han organitzat diferents actes virtuals i les xarxes per tal de commemorar la diada, reivindicar els drets del col·lectiu i denunciar els casos de discriminació que avui dia encara pateixen moltes persones degut a la seva condició sexual

17/05/2020 Gènere

El 17 de maig es commemorarà el Dia Internacional contra contra la LGTBIQ+Fòbia, que cada any recorda la decisió que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va prendre el 17 de maig de 1990, de treure l'homosexualitat de la llista de malalties i alhora reivindicar el mateix per a la transsexualitat (avui dia encara considerada acadèmicament una malaltia).

Cal recordar que hi països al món on encara continua vigent la pena de mort contra l'homosexualitat i a desenes d'estats més segueixen imposant-se penes de presó a lesbianes, gais i transsexuals pel sol fet de ser-ho. Diversos casos recents demostra l'expressió de l'homofòbia arreu del món i el silenci còmplice de l'impunitat amb que es tracten aquests fets.

Així, les entitats de ‘Espai LGTBI de Girona, tot i no poder fer activitats presencials, conviden a tota la població a participar per les xarxes socials en diferents iniciatives:

Realitzar una fotografia personal amb els hasthags #LaNostraForçaEslaTevaPor i #stopLGTBIfobia

Emissió en directa per instagram LIVE des de les 12h, amb la presentació del llibre «Si no fueras tu» de Monica Argila i entrevistes amb diferents activictes LGTBI.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="ca" dir="ltr">Demà és el Dia Internacional contra la LGTBIQ+Fòbia <a href="https://twitter.com/hashtag/17M?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#17M</a>. Us esperem a la xerrada ales 12h sobre <a href="https://twitter.com/hashtag/LGTBIQf%C3%B2bia?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#LGTBIQfòbia</a> a la feina.<br><br>📲<a href="https://t.co/5LkeUPcdqp">https://t.co/5LkeUPcdqp</a> <a href="https://t.co/AYgY7jJPNo">pic.twitter.com/AYgY7jJPNo</a></p>&mdash; Sanitat Intersindical-CSC 📢#joemquedoacasa (@sanitat_csc) <a href="https://twitter.com/sanitat_csc/status/1261638439683985408?ref_src=twsrc%5Etfw">May 16, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid