Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
23-A
Sant Jordi, malgrat el confinament, emergeix pels anhels de Llibertat i per una llengua que ens relliga com a nació

Enguany no omplirem el carrers, ja que la Covid-19 ens ha sacsejat com a poble i encara continua el patiment al si de moltes famíles. Ara bé, més enllà de la pandèmia, portem ja tres Diades amb presos polítics i represaliats exiliats.

23/04/2020 El Davantal

Sant Jordi continua sent la dia de la lluita per la llengua tal com la van instaurar el Grups de Defensa de la Llengua, organització que va nèixer als anys 80 que va nèixer per donar una resposta més compromesa en l'ús públic del català, el seu llegat ha estat recollit per altres iniciatives com Llengua NacionalPlataforma per la Llengua, la Coordinadora d'Associacions per la Llengua, la Federació d'organitzacions de la llengua catalana i Enllaçats per la Llengua entre altres.

Precisament, una d'aquestes entitats la Plataforma per la Llengua conscient del moment que vivim proposa rescatar un llibre per Sant Jordi.

Aquest serà un Sant Jordi diferent, una diada sense passejos amunt i avall per buscar el millor llibre o la rosa més vermella. A la Plataforma per la Llengua no deixarem de celebrar-lo. Aquest any, però, des de casa.

Volen fer-ho amb la participació de tothom per poder crear una llibreria virtual durant els dies previs amb tots aquells títols que ens proposeu. Així, el 23 d'abril, dia de Sant Jordi, podrem compartir amb la família, els amics o els companys de feina un gran nombre d'obres en català recomanades per tots els socis i simpatitzants de la Plataforma per la Llengua.

Per això, necessiten la teva recomanació personal! Quin llibre porta amb tu tota la vida i sempre recomanes? Quina obra acabes de llegir que creus que pot agradar a molta més gent? Creus que es coneixen prou els còmics en català? Recomana'ns la teva lectura preferida!

La recomanació pot ser una novel·la, un còmic, un conte, un poemari... tot s'hi val si és en català i el tens des de fa temps a casa ocupant un espai important a la prestatgeria.

Com pots participar-hi?
A Twitter:

Fes una piulada amb la fotografia del teu llibre, digue'n el nom i l'autor i, si ho vols, per què és per tu una lectura de 10! No t'oblidis de mencionar-nos (@llenguacat) o de fer servir l'etiqueta #RescataUnLlibre.

A Instagram:

Penja la fotografia del llibre i indica'ns-en el nom i l'autor i per què el recomanes. També pots penjar la recomanació a la història. Recorda etiquetar-nos a la publicació (plataformaperlallengua) i tenir el perfil públic perquè nosaltres puguem veure el que has penjat.

Si no tens aquestes xarxes socials o no les vols utilitzar, ens pots enviar la teva recomanació per correu a santjordi@plataforma-llengua.cat adjuntant la fotografia, el títol i l'autor de l'obra.

Aquest Sant Jordi omplim les xarxes amb llibres, contes i poesia per promoure l'ús de la nostra llengua!


Òmnium Cultural #santjordiésllibertat
Sant Jordi és llibertat
En aquest Sant Jordi atípic marcat per la crisi sanitària i social, no ens podem oblidar que els presos polítics i els exiliats segueixen patint la repressió de l’Estat espanyol. Per això, en aquesta diada tan especial volem mostrar-los el nostre suport a través de les xarxes socials.

Descarrega’t una de les plantilles i escriu la teva frase sobre llibertat per reclamar l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats!


Poble Lliure i la Forja: "Els propers 20 anys seran cabdals per determinar el futur de la llengua catalana


Tot i així, només recordar com a reflexió les paraules de Josep M. Llompart, 1991

"La nostra nació és avui, no hem pas d'amagar-ho, una ruïna. Només resta en peu la paret mestra de l'idioma: una paret ameneçada, plena d'esquerdes, en perill imminent d'ensorrar-se per sempre. Una paret, tanmateix apta perquè puguem restaurar, a partir d'ella i al seu voltant, el vast edifici que haurà d'aixoplugar-nos a tots".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid