Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
GIRONA
Guanyem proposa que Girona se sumi a un projecte català de promoció del comerç local

· Una dotzena de municipis ja formen part de slowshopping.cat, una iniciativa que facilita la compra de proximitat a través de l’enviament a domicili
· El grup municipal ho ha proposat al plenari del consistori celebrat telemàticament aquest dilluns

06/04/2020 Política

Ja fa més de tres setmanes que les veïnes i veïns de Girona estan confinades a casa seva i des de llavors molts petits negocis de la ciutat han hagut d’abaixar les persianes. Al ple de l’Ajuntament de Girona, celebrat telemàticament aquest dilluns, el regidor de Guanyem Xevi Montoya ha suggerit al govern local que la ciutat s’uneixi a la campanya en favor del comerç de proximitat slowshopping.cat. Montoya ha destacat que el comerç de proximitat és un sector “que ha de fer esforços diaris per sobreviure” i ha afegit que “necessitarà tot el suport institucional possible.” Així, la formació municipalista ha assenyalat que d’altres municipis de mides similars a Girona com Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet o Vilanova i la Geltrú s’han adherit a aquesta campanya que permet fer comandes online als petits negocis que s’hi adhereixin.


Tot i això, el regidor Montoya ha afegit que el consistori gironí podria, a més, coordinar un sistema d’entregues a domicili “per facilitar l’operativa als comerciants que no poden oferir els enviaments a casa ells sols.” D’aquesta manera, els comerços que no són essencials poden romandre tancats de cara el públic però mantenint la seva activitat econòmica alhora que es generen llocs de treball, ha apuntat el representant gironí.


Montoya ha assenyalat que es tracta d’una “via sanitàriament segura i econòmicament necessària que permetria la subsistència de molts comerços gironins.” “Ens preocupa que la crisi afebleixi un sector ja de per si prou precari com el comerç de proximitat”, ha ressaltat Montoya, que ha afegit que és “injust que mentre Amazon i les grans empreses poden seguir repartint els seus productes sense restriccions, les botigues locals tinguin la persiana abaixada i no se li ofereixi cap via de subsistència.” D’aquesta manera des de Guanyem consideren que la mesura impulsada des del Mercat del Lleó, que a partir d’ara farà enviaments a domicili per 6€, va en una línia similar a la que proposen.


Anunci de Temps de Flors tot i la suspensió de Temps de Flors


Al ple municipal Guanyem Girona també ha preguntat sobre el pagament d’un anunci promocionant Temps de Flors a la revista Top Girona que va ser validat dos dies abans que s’anunciés la suspensió del festival primaveral. El 24 de març l’Ajuntament va fer efectiva una partida de 1.100€ per un anunci tot i que ja s’estava estudiant la suspensió del certamen. En el marc del plenari, la formació municipalista també ha preguntat al govern local sobre la rebaixa de preus de les funeràries, considerada “insuficient per Guanyem; sobre la situació dels serveis socials que gestionen Palau II i els sensesostre que hi viuen; i sobre la reformulació dels pressupostos municipals aprovats i que, indiquen, “caldrà repensar de dalt a baix”. En aquest últim punt Guanyem s’ha ofert a “treballar colze a colze” perquè “en surtin uns comptes socialment més justos.” Finalment, la formació municipalista també ha demanat més oferta i més beques per als casals d’estiu.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid