Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
COVID-19
Guanyem Girona exigeix a la Generalitat i al govern gironí que investiguin el brot de coronavirus al centre de gent gran Maria Gay i que clarifiquin els protocols en residències

· S’ha detectat un focus que afecta a prop de la meitat dels residents dues setmanes després que s’hi instal·lés un pacient extern al centre, fet que va provocar la denúncia pública de Guanyem

· Fins el passat dissabte no s’havien realitzat testos de COVID-19 als usuaris

30/04/2020 Salut

Guanyem Girona exigeix a la Generalitat i al govern gironí que investiguin el brot de coronavirus al centre de gent gran Maria Gay en un comunicat que tot seguit reproduïm:

'En les últimes hores ens n’hem assabentat que a la residència de gent gran Maria Gay s’hi ha produït un brot de COVID-19 que afecta la meitat dels usuaris i usuàries del centre així com a part del personal que hi treballa, segons els tests realitzats el passat dissabte.

Per això, primer de tot volem fer arribar els nostres millors desitjos a totes les persones afectades i a les seves famílies i volem aprofitar per agrair la tasca diària del personal del centre.

El 9 d’abril passat, fa dues setmanes, les autoritats sanitàries van instal·lar a la residència Maria Gay un pacient extern al centre amb coronavirus diagnosticat tot i que el teòric protocol establert a la ciutat de Girona -al qual ha estat impossible tenir-hi accés directe perquè ni la Generalitat ni el govern municipal l’han fet públic- indicava que aquest tipus de casos s’havien de concentrar a la residència de les Hortes de Santa Eugènia. Aquell dia el centre va informar que no hi havia usuaris afectats o amb simptomatologia i que s’havia habilitat una zona aïllada per al pacient. Finalment, l’endemà la persona ingressada va ser traslladada.

En aquell moment des de Guanyem Girona vam fer arribar al govern municipal la nostra preocupació per la situació i vam fer públic un comunicat on denunciàvem aquest cas alhora que advertíem del risc que suposava l’ús de residències de gent gran per a ingressar-hi persones afectades per la COVID-19 tenint en compte de l’alta taxa de mortalitat en aquests espais. Segons dades del Departament de Salut, en data 27 d’abril han mort en centres hospitalaris 5.769 persones a Catalunya mentre que les dades facilitades pels serveis funeraris apunten que 2.852 persones ho han fet en residències de gent gran.

Reiterem la nostra preocupació davant d’un nou brot en una residència de gent gran i exigim al govern de la Generalitat de Catalunya i al govern gironí que clarifiquin els protocols en la gestió de centres de gent gran. Denunciem també la precarietat dels i les treballadores sanitaris, que a dia d’avu segueixen sense disposar del material sanitari adequat.

Guanyem Girona
Girona, 28 d’abril de 2020´

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid