Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El virus és la Corona

El confinament per la crisi sanitària està fent que la gent ompli les xarxes socials i els xats familiars amb la seva originalitat i humor. Segurament és de les coses més positives que treurem d’aquesta situació. Sovint s’han repetit jocs de paraules adreçats a la monarquia espanyola com la Corona és el virus, el virus és la Corona i derivats.

No és només un joc de paraules, sinó que descriu un dels (tants) ‘virus’ de la democràcia com és la Corona; els Borbons, la monarquia.

En ple rebombori pel coronavirus, va aparèixer una notícia bomba: Joan Carles de Borbó hauria cobrat (presumptament) comissions milionàries d’Aràbia Saudí per la construcció d’un tren d’alta velocitat a La Meca. A més aquests diners es trobaven en comptes suïssos. Dies més tard surt a la llum que el seu fill Felip de Borbó, n’era el beneficiari. L’actual cap d’Estat espanyol ja ha dit que renunciarà a l’herència il·lícita del seu pare.

La monarquia borbònica és un dels pitjors virus que patim. La Corona espanyola, a part de males praxis i corrupció, representa un règim del ‘78 caduc que perdura per la protecció dels poders econòmics i dels partits polítics oficials. Diferents partits, inclòs Podem, van presentar una moció per iniciar una comissió d’investigació sobre aquest cas. Naturalment, no va tenir èxit. I dic naturalment per dos motius: perquè els grans partits no volen i perquè el rei és inviolable.

Em quedo amb les paraules del diputat d’EH Bildu Oskar Matute, via xarxes socials digué: a mi fins que no abdiquin i tornin tot el que s’han endut [...], tot em semblarà poc.

Els poders de l’Estat els protegeixen perquè si cauen ells, segurament, cauen tots. I mentrestant el govern ‘progressista’ aplaudeix l’actuació del rei Felip davant d’aquesta corruptela del seu pare, no recorden que el mateix rei va donar un discurs que cridava a la repressió contra el moviment sobiranista català. I és que el virus és la Corona.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid