Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
8-M
L'STEI Intersindical convoca vaga general feminista

El sindicat fa una crida a la participació a les diferents activitats, concentracions i manifestacions que es convoquin amb motiu del 8 de març, el DIA INTERNACIONAL DE LA DONA.

25/02/2020 Gènere

L’STEI Intersindical, a petició del moviment feminista, ha convocat la vaga general feminista del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Avui hem registrat la convocatòria a la Conselleria de Treball, la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) i les Patronals (CAEB i PIMECO).

El sindicat puntualitza que és una vaga que va més enllà del terreny laboral, com cau en diumenge no tots els sectors laborals podran secundar-la, però animam a totes les dones a participar a les mobilitzacions i donar visibilització a les que no la podran secundar, o perquè s’hi juguen el lloc de treball o perquè, malauradament, ja no hi són entre nosaltres.

 El 8M de 2017, coincidint amb l'Aturada Internacional de Dones, l’STEI Intersindical va convocar aturades parcials de dues hores i el 2018 i 2019 convocàrem vaga de 24 hores. Som l’únic sindicat que sempre ha estat al costat del moviment feminista, donant suport legal a la Vaga General Feminista del 8M.

La vaga convocada, D'UN DIA DE DURADA, s'iniciarà el dia 8 de març a les 00:00 hores i finalitzarà a les 24 hores d'aquest dia.

Pel sindicat "Els motius per a la vaga són infinits i, entre d’altres, destaquen tres eixos (laboral, de consum i de cures) amb les següents vindicacions: la millora de les condicions laborals de les dones; la promoció de la conciliació de la vida familiar i personal; la fi de les violències masclistes i de la justícia patriarcal que deixa desprotegides les dones i vulnera els seus drets; el final de la feminització de la pobresa; lluita contra l’avanç de l’Extrema Dreta que pretén desmuntar la normativa legal i les estructures de suport a les víctimes de Violència de Gènere..."

A més, considera que la coeducació ha d’estar present en tots els àmbits i espais de formació. Lluitam per una educació que no relegui les dones que han fet història als marges dels llibres de text; en la que la perspectiva de gènere sigui transversal a totes les disciplines, i que eduqui en la igualtat i el respecte a la diversitat sexual.

Finalment, com ja hem dit abans, us animam a què participeu a les diferents activitats, concentracions i manifestacions que es convoquin amb motiu del 8 de març, el DIA INTERNACIONAL DE LA DONA.

 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid