Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
Presentació a València del llibre "Harca, harca, harca! Músiques per a la recreació històrica de la Guerra de Successió (1704-1715)"
21/01/2020 Història

La llibreria "Fan Set" Octubre Centre de Cultura Contemporània a València ha acollit avui a les 19h la presentació del llibre Harca, harca, harca! Músiques per a la recreació històrica de la Guerra de Successió (1704-1715).

L'acte ha comptat amb la participació de Ferran Navarro, autor del llibre; Josep Guia, autor de la introducció, i Eduard Beneyto, autor del pròleg i Francesc Ferrer, editor. També s'hi ha realitzat una interpretació musical d'obres aplegades en aquest treball.

El llibre, és un recull de músiques i cançons de la terra, de la pàtria, que foren interpretades pel nostre poble en els temps d’una guerra ignominiosa d’ocupació, que acabà amb la imposició dels Decrets de Nova Planta de la monarquia borbònica contra els nostres furs, costums, institucions, llengua i béns, amb una repressió terrible.

Segons Beneyto i Mateu, l’estudi de les partitures de la Guerra de Successió va anar prenent cos a mesura que s’aproximaven els tricentenaris. El coneixement que hi havia llavors de la societat i de la música de principis del segle xviii era escàs. Aquella gent s’enquadrava en esquadres, companyies, batallons, regiments i brigades. Tenien reglaments estrictes i, per descomptat, tenien els seus colors i músiques pròpies. I mentre els investigadors exhumaven documents, hi ha hagut Ferran Navarro i Jordi Cebolla amb els seus respectius grups, Estrela Roja de Benimaclet i el Grup Quartana que no han parat de reivindicar i posar en valor aquesta música. Una música que ha marcat les passes dels Miquelets del Regne de València i de Catalunya en aquest camí difícil i solitari que és la recreació històrica.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid