Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Unitat Popular
La CUP obre la fase final del procés de debat que culminarà amb la seva AN el 14-J a Celrà

En els propers dies tindran lloc assemblees territorials en les quals es debatrà el text i totes les assemblees locals i totes les militants podran fer les seves aportacions al text base

02/07/2019 Política
La CUP ha donat per oberta la fase final del procés de debat que culminarà amb la seva Assemblea nacional el proper 14 de juliol a Celrà. Ho ha fet lliurant la seva ponència política, elaborada per un grup de treball en el qual han participat membres del Secretariat Nacional, del Grup parlamentari i militants de diferents assemblees territorials de l’organització, i obrint el període d’esmenes. El procés d’elaboració de la ponència ha recollit les aportacions de les assemblees locals a través d’un qüestionari i d’un procés en el qual han participat presencialment centenars de militants de la organització.

Aquesta ponència parteix d’una anàlisi global de crisi ecològica, econòmica i social, elements claus per tal d’establir la proposta política ja que condicionaran el context general i per tant, totes les propostes que es puguin fer en clau de país en un futur immediat.

Per tant, la ponència parteix de la vigència d’una proposta independentista, feminista, socialista i ecologista, però a partir de la constatació de la necessitat de rearmar la candidatura política i organitzativament, establint nous objectius per a poder tornar a ser un actor polític clau per les transformacions que aquest país necessita. En aquest sentit, la formació analitza el final d’un cicle polític dins d’un règim que tendeix cap a l’”estabilitat volàtil” i fa balanç de l’anterior cicle, del 15 M a l’1O, i del paper, dels encerts i dels errors de la formació als darrers mesos.

En aquest document, la CUP es pregunta sobre les condicions per a generar nous escenaris per exercir l’autodeterminació i “esbotzar les vestidures del 78”. Aquesta proposta passa per la defensa i l’exercici de la desobediència civil i institucional, després de constatar que l’autodeterminació no vindrà donada per un pacte amb l’Estat a no ser que el règim col·lapsi i/o la comunitat internacional el forci. Mentrestant doncs, aposta per tensar els límits del règim, de la Unió Europea i de les institucions per tal de garantir drets i construir sobiranies.

També es pregunta i reflexiona sobre les condicions que cal generar per fer possible un nou embat en condicions de victòria, a més d’apostar pel municipalisme com a eina clau per teixir sobiranies i per una aliança dels pobles d’Europa i la Mediterrània per la democràcia i contra l’austeritat econòmica.

Així, militants de la CUP aposten per “combatre la resignació”, passant de la tàctica de bloqueig parlamentari a una política més propositiva sense abandonar la crítica contundent quan calgui al “govern de la resignació”, però obrint-se a promoure canvis i a generar nous escenaris d’entesa per exercir l’autodeterminació i per la sobirania econòmica i popular.

Finalment, el document polític proposa un procés “participat, per renovar els òrgans nacionals apostant per la construcció d’equips equilibrats i capacitats per dur a terme un treball polític i organitzatiu estable i durador que permeti dur a terme els acords que sorgeixin de l’assemblea”.

En els propers dies tindran lloc assemblees territorials en les quals es debatrà el text i totes les assemblees locals i totes les militants podran fer les seves aportacions al text base. Tal com s’ha exposat, el debat culminarà el proper 14 de juliol a Celrà amb una sèrie de debats que donarà lloc a un procés telemàtic de ratificació de les aportacions, la ponència i l’estratègia presentada.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid