Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibertat d'expressió
L'OCB insta al batle de Sóller a reconsiderar la seva decisió i a encarregar a SOMA una rehabilitació de la seva obra
20/06/2019 Cultura

Ahir dimecres el batle de Sóller va fer tapar el mural que l'artista plàstic SOMA havia pintat fa quatre anys en la plaça de les Teixidores a petició del col·lectiu solleric Albaïna. El mural, titulat 'El turisme engolint Mallorca', denunciava les conseqüències territorials i mediambientals que genera un model turístic que, a judici de l'artista, condueix a la massificació i el col·lapse.

L'OCB denuncia el que constitueix un acte de censura de la primera autoritat municipal sollerica, que vulnera el dret fonamental a la lliure expressió de les idees i a la creació artística, protegits en l'art. 20 de la Constitució espanyola i de l'article 10 del Conveni Europeu dels Drets Humans. La llibertat d'expressió, segons la jurisprudència consolidada del Tribunal Europeu dels Drets Humans, «no val únicament per a les informacions i idees que són rebudes favorablement o tengudes per inofensives o indiferents, sinó també per a aquelles que ofenen, xoquen o pertorben l'estat o una fracció qualsevol de la població».

Marc Peris, SOMA, llicenciat en Belles Arts, és un artista urbà, i només intervé en espais degradats, com murs de solars o façanes d'edifics abandonats (mai en immobles protegits o històrics). Ha pintat a diverses ciutats de l'Estat i europees. Ha exposat al Casal Solleric o la Sala Peraires de Palma i ha treballat per encàrrec d'institucions com l'Ajuntament de Palma (barri Can Alonso) o a Can Alcover, amb motiu dels deu anys de l'espai cultural..

L'OCB insta al batle de Sóller a reconsiderar la seva decisió i a encarregar formalment a SOMA, des de la institució que presideix, una rehabilitació de la seva obra.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid