Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Correllengua 2019
Jordi Cuixat redacta el Manifest del Correllengua 2019

Comnça l'escrit assenyalant que "Lluitar per la llibertat és el més bonic que podem fer a la vida, i sense cultura no hi ha llibertat possible"

17/06/2019 Llengua

La Coordinadora d'Associacions per Llengua ha fet públic el Manifest del Correllengua 2019. El missatge ha estat redactat pel Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural des de la presó de Soto del Real.

Una edició que es dedicarà a l’autor Pere Calders però que, amb les paraules de Cuixart, també vol servir per reivindicar la llengua, la cultura i les llibertats del poble català en l'actual context d'excepcionalitat política. 

L'escrit remarca que "En una societat on el fet migratori és estructural, la lluita per la plena normalització de la llengua i la cultura catalanes és un gran consens de país. Mantenim la voluntat de compartir el català, des de l’escola fins a la feina, des del carrer fins al cinema i els mitjans de comunicació".

També apunya que "L’anhel de viure en una societat on la diversitat de llengües i orígens és una riquesa, així que la ciutadania blinda la cohesió social davant els qui atien l’odi a la diferència. Trenquem tots els prejudicis i convidem-nos a celebrar plegats i sense complexos aquest acte d’amor a la vida i la tendresa que és el Correllengua arreu dels Països Catalans. Som corresponsables del llegat de dones i homes lliures, en condicions infinitament més adverses que les nostres"-

Acaba, tot dient que "Perquè tenim memòria i sabem que els drets, com la llibertat, no es pidolen, es defensen i s’exerceixen. Amb tota l’esperança amb els dies que vindran"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid