Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
Guanyem Badalona i ERC proposaran al darrer Ple canviar el nom del carrer General Weyler pel de Neus Català

La candidatura conjunta considera avui, més que mai, un acte de justícia aquest canvi en el nomenclàtor de la ciutat.

17/04/2019 Política

Davant del memorial en record de les 1.706 víctimes de la repressió franquista instal·lat a la Plaça del Fòrum, els dos candidats faran una ofrena floral en homenatge a Carme Claramunt, veïna de Badalona i la primera dona afusellada pel franquisme, i a l’alcalde Frederic Xifré, afusellat uns mesos més tard al mateix indret.

En aquest mateix acte, es farà pública la proposta  de presentar una moció al proper Ple de l’Ajuntament de Badalona, el darrer d’aquest mandat, per tal de canviar el nom del carrer General Weyler, al barri badaloní  del Progrés, pel de Neus Català.

Valerià Weyler Nicolau va ser un militar espanyol que, durant la guerra de Cuba, va dissenyar per primer cop els camps de concentració com a mètode de càstig cap els presoners enemics, provocant milers de víctimes. Posteriorment fou Capità General de Catalunya i, com a tal, responsable de la repressió instaurada durant la Setmana Tràgica l’any 1909.

En contraposició, Neus Català, que va morir el passat dissabte 13 d’abril, va ser una infatigable lluitadora antifeixista, supervivent dels camps de concentració i extermini nazis, i model de compromís amb la recuperació de la Memòria Històrica.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid