Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
migrades i refugiades
Es crea el col·lectiu ciutadà «El Vallès Oriental Vol Acollir»
13/02/2019 Drets i Llibertats

El Centre de Cultura per la Pau Can Jonch de Granollers ha acollit la constitució del col·lectiu ciutadà «El Vallès Oriental Vol Acollir». Un col·lectiu que aglutina diferents entitats i col·lectius de municipis de la comarca.

Proposen tenir un espai comarcal per treballar, compartir experiències i sumar esforços per incidir més i millor en l'acollida i "la millora dels drets de ciutadania de totes les persones que s'incorporen a la nostra societat per la raó que sigui".

També treballaran per denunciar i donar suport a les entitats que treballen en l'ajuda humanitària en els camps de refugiats o salvant vides en la mediterrània.

En la primera trobada van coincidir que el problema més urgent a resoldre és el tema de l'empadronament i en aquesta trobada es va parlar de la problemàtica dels municipis presents a la reunió. "Ens van acompanyar dos advocats especialistes en drets humans, que ens van aclarir dubtes legals i explicar experiències d'altres municipis i col.lectius que han lluitat per millorar aquest tràmit", remarca el col·leciu.

En aquests moments estan participant d’aquesta iniciativa «El Vallès Oriental Vol Acollir» 10 municipis i 13 entitats amb la idea que si puguin anar sumant més entitats i col·lectius interessats a treballar en aquest sentit.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid