Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Universitats
El BEA protesta contra el Rectorat de la UV i suspén les seues funcions de representació estudiantil
22/02/2019 Educació
El Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA) ha decidit suspendre les seues funcions institucionals de representació estudiantil en la Universitat de València, on és l’associació majoritària entre l’estudiantat.

L’anunci l’han fet públic els seus representants en la sessió del Claustre que ha tingut lloc hui. Al·leguen discrepàncies amb l’actual govern rectoral, dirigit per la rectora Mavi Mestre, al qual acusen de tindre una actitud de “rebuig” i de “cas omís” cap a les propostes que generen els representants estudiantils.

Aquesta decisió ha estat justificada amb alguns fets ocorreguts des de l’entrada del nou equip rectoral: la continuació de la institució de la Delegació d’Estudiants, nomenada directament per la rectora com una “imposició”; el polèmic nomenament de Doctor Honoris Causa al director de Mercadona Juan Roig, quan els representants estudiantils mitjançant una votació van aprovar-ne una moció en contra; o la gestió “caòtica” de les eleccions estudiantils del passat mes de novembre.

El Bloc d’Estudiants Agermanats, juntament altres sindicats, afirma que les actuals condicions “medievals” de representació situen els estudiants en la “irrellevància” i la “marginació” i demanen una actitud més cooperativa del govern universitari, que actualment deixa la seua veu “emmudida”.

Així, demanen negociar un catàleg de 10 propostes encaminades a canviar els paràmetres de la representació estudiantil i que inclou mesures com l’augment del nombre de representants estudiantils, l’entrada en el Consell Social de la Universitat, reformar el reglament electoral, suprimir la Delegació d’Estudiants o demanar al Ministeri una reforma de la Llei Orgànica d’Universitats que garantisca una participació estudiantil “més democràtica”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid