Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita institucional
Carles Riera: ‘La dissolució del consell comarcal del Barcelonès no es pot convertir en una catifa on amagar la mala gestió dels últims 30 anys’

El Ple rebutja les esmenes de la CUP que exigien una auditoria externa i una comissió mixta per depurar responsabilitats davant les presumptes irregularitats

06/02/2019 Política

La CUP exigeix explicacions als partits que s’han oposat a una auditoria independent per la dissolució del Consell Comarcal del Barcelonès. Un ens amb 78 milions d’euros d'endeutament i 30 milions de pèrdues. La formació considera totalment intolerable el posicionament dels grups parlamentaris que, aprofitant la dissolució del consell comarcal del Barcelonès, aprovada avui al ple del Parlament de Catalunya, s’han oposat a la transparència i la depuració de responsabilitats.

El tancament d'una administració amb un deute de 78 milions d'euros i pèrdues acumulades de 30 milions d’euros ha de ser absolutament transparent i amb la participació de totes les administracions i tots els grups polítics.

Existeixen responsabilitats de diferents governs municipals i governs del consell comarcal en la generació d'aquest endeutament i en la creació de les pèrdues acumulades i és imprescindible aclarir aquestes responsabilitats. "La dissolució del consell comarcal no es pot convertir en una catifa on amagar les irregularitats dels últims 30 anys. Per això exigim una auditoria independent per depurar totes les responsabilitats de la mala gestió i les irregularitats en els comptes”, ha afirmat el diputat de la CUP Crida Constituent, Carles Riera, durant el ple d’avui al Parlament de Catalunya on es votava la dissolució d’aquest organisme.

Avui els grups polítics que s’han oposat a realitzar una auditoria independent per depurar responsabilitats de la mala gestió del consell comarcal del Barcelonès han permès que la dissolució del Consell Comarcal serveixi per amagar la brutícia sota la catifa i evitar la depuració de responsabilitats polítiques i/o jurídiques i hauran d'explicar-ne els motius tenint present que aquesta es podia realitzar un cop suprimit el propi consell comarcal.

Valora
Rànquings
  1. Els sindicats amenacen amb una vaga si Ensenyament no accepta que els docents recuperin l'horari lectiu anterior a les retallades
  2. Detingut un membre de la policia nacional espanyola per la mort d'una dona a Olot
  3. La majoria de mitjans censura la salutació feixista d'un simpatitzant del PP
  4. Un mosso d'esquadra és el primer testimoni del #judicifarsa que demana declarar en català
  5. El Front Republicà es presenta a Tarragona
  6. La CUP inicia els tràmits per la reversió de quatre centrals hidroelèctriques a la Vall Fosca
  7. Front Republicà comença la campanya a peu de carrer defensant l'1-O
  8. Celebració de l'efemèride de la proclamació el 14 d'abril de 1931 de la REPÚBLICA CATALANA pel President Francesc Macià
  9. L'independentisme es manifestarà l'1 de maig per una República catalana dels drets socials
  10. Comunicat del Triangle Blau Àustria en motiu del traspàs de la Neus Català
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid