Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita institucional
Carles Riera: ‘La dissolució del consell comarcal del Barcelonès no es pot convertir en una catifa on amagar la mala gestió dels últims 30 anys’

El Ple rebutja les esmenes de la CUP que exigien una auditoria externa i una comissió mixta per depurar responsabilitats davant les presumptes irregularitats

06/02/2019 Política

La CUP exigeix explicacions als partits que s’han oposat a una auditoria independent per la dissolució del Consell Comarcal del Barcelonès. Un ens amb 78 milions d’euros d'endeutament i 30 milions de pèrdues. La formació considera totalment intolerable el posicionament dels grups parlamentaris que, aprofitant la dissolució del consell comarcal del Barcelonès, aprovada avui al ple del Parlament de Catalunya, s’han oposat a la transparència i la depuració de responsabilitats.

El tancament d'una administració amb un deute de 78 milions d'euros i pèrdues acumulades de 30 milions d’euros ha de ser absolutament transparent i amb la participació de totes les administracions i tots els grups polítics.

Existeixen responsabilitats de diferents governs municipals i governs del consell comarcal en la generació d'aquest endeutament i en la creació de les pèrdues acumulades i és imprescindible aclarir aquestes responsabilitats. "La dissolució del consell comarcal no es pot convertir en una catifa on amagar les irregularitats dels últims 30 anys. Per això exigim una auditoria independent per depurar totes les responsabilitats de la mala gestió i les irregularitats en els comptes”, ha afirmat el diputat de la CUP Crida Constituent, Carles Riera, durant el ple d’avui al Parlament de Catalunya on es votava la dissolució d’aquest organisme.

Avui els grups polítics que s’han oposat a realitzar una auditoria independent per depurar responsabilitats de la mala gestió del consell comarcal del Barcelonès han permès que la dissolució del Consell Comarcal serveixi per amagar la brutícia sota la catifa i evitar la depuració de responsabilitats polítiques i/o jurídiques i hauran d'explicar-ne els motius tenint present que aquesta es podia realitzar un cop suprimit el propi consell comarcal.

Valora
Rànquings
  1. La professora de l'UdG Esmeralda Úbeda torna a realitzar actes vandàlics unionistes
  2. Membres de La Forja i la CUP fan fora de Sant Pol els arrenca-llaços dels Segadors del Maresme
  3. Convoquen una concentració a Cotlliure per la justícia i les llibertats en protesta de la visita de Pedro Sánchez
  4. El suport de més de 50 organitzacions i desenes de comitès de suport fan preveure una vaga general massiva
  5. UB per la República se suma a la Vaga General
  6. Universitats per la República interromp el Word Law Congress per denunciar la “falsa justícia” espanyola
  7. Els Mossos detenen un militant de La Forja en el seu domicili a Badalona
  8. La CUP-Crida per Girona denuncia manca de planificació del Departament d'Ensenyament davant del tancament del P3 de l'Escola de Font de la Pólvora
  9. La CUP Mataró fa una crida a la mobilització general en defensa dels drets civils, socials i nacionals
  10. Denuncien que la Generalitat vulgui censurar l'acte de Jose Pàmies a Blanes
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid