Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"A la monarquia espanyola se li pot desmuntar la barraca més ràpid del que pensava"
Que tremoli Felip VI
05/12/2018 Hemeroteca
Nerea Rodríguez. Foto: El Món Nerea Rodríguez. Foto: El Món

A la monarquia espanyola se li pot desmuntar la barraca més ràpid del que pensava. “Lo siento mucho, me he equivocado. No volverá a ocurrir”. Aquesta va ser la frase pronunciada per Joan Carles l’any 2012 -després d’haver estat matant elefants a Botswana- que va donar el tret de sortida al desprestigi de la monarquia. En aquell moment es va trencar un tabú important i tothom va començar a parlar de la Familia Reial: des de programes d’anàlisi política a programes del cor. I en només sis anys l’evolució ha estat espectacular: s’ha parlat dels tripijocs de la infanta Cristina i el seu marit -ara a presó-, de la mala relació entre la reina Letízia i la reina Sofia, i fins i tot de les amants del rei emèrit.

‘El preparao’ ho té molt difícil per revertir el desprestigi que viu la institució de la monarquia a Espanya. Això per no parlar de Catalunya, on el rebuig cap a Felip VI és contundent i majoritari des del 3 d’octubre de l’any passat, quan només dos dies després del referèndum i de la brutal violència policial exercida contra els votants, el rei espanyol va fer un discurs infecte, inacceptable i imperdonable. En aquell moment, ell mateix va decidir deixar de ser el rei dels catalans -si es que en algun moment ho havia estat-. La decisió va ser totalment seva. Es pot pensar que Felip VI va acceptar i assumir perdre una gran majoria de catalans, però el que segur no esperava ni assumeix és com només un any després la monarquia espanyola estaria tan qüestionada a nivell estatal.

És significatiu que 26 universitats públiques espanyoles -de les 50 que n’hi ha- celebrin en les properes setmanes votacions simbòliques sobre si prefereixen la monarquia o la república. Els joves ja no s’empassen així com així la monarquia, ni tampoc que s’hagi de continuar mantenint el pal de paller del règim del 78, clarament podrit i hereu del franquisme. I no pensen callar. Que tremoli Felip i les dues petites infantes. S’hauran de buscar feina.

Valora
Rànquings
  1. La professora de l'UdG Esmeralda Úbeda torna a realitzar actes vandàlics unionistes
  2. Membres de La Forja i la CUP fan fora de Sant Pol els arrenca-llaços dels Segadors del Maresme
  3. Convoquen una concentració a Cotlliure per la justícia i les llibertats en protesta de la visita de Pedro Sánchez
  4. El suport de més de 50 organitzacions i desenes de comitès de suport fan preveure una vaga general massiva
  5. UB per la República se suma a la Vaga General
  6. Universitats per la República interromp el Word Law Congress per denunciar la “falsa justícia” espanyola
  7. La CUP-Crida per Girona denuncia manca de planificació del Departament d'Ensenyament davant del tancament del P3 de l'Escola de Font de la Pólvora
  8. Els Mossos detenen un militant de La Forja en el seu domicili a Badalona
  9. La CUP Mataró fa una crida a la mobilització general en defensa dels drets civils, socials i nacionals
  10. Denuncien que la Generalitat vulgui censurar l'acte de Jose Pàmies a Blanes
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid