Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dret a decidir
Escola Valenciana i la Plataforma pel Dret a Decidir enceten línies de treball conjunt

Membres de la Plataforma pel Dret a Decidir s’han reunit amb Natxo Badenes, nou president d’Escola Valenciana. S’hi ha destacat la bona relació amb l’equip directiu anterior i manifestat la intenció de seguir per aquest camí de teixir sinergies per tal de desenvolupar accions conjuntes.

13/09/2018 Educació

Les dues organitzacions han remarcat la importància de tenir una societat civil forta i crítica per tal que el País Valencià millore i avance. Així doncs, consideren que convé que, a partir de la realitat de cada entitat, el teixit social valencià potencie al màxim les coincidències i sàpiga gestionar-les per treballar en un front unitari en benefici de les valencianes i els valencians. Fet i fet, cal posar els interessos col·lectius i de país per damunt de les legítimes i necessàries diferències.

D’altra banda, tant Escola Valenciana com la Plataforma pel Dret a Decidir creuen que és necessari avançar en la vertebració del territori des de la perspectiva comarcal, així com posar l’economia al servei de les persones. Cal construir una visió conjunta de país que s’ha de potenciar des del poder polític i civil, amb aspiracions més ambicioses des del punt de vista social, nacional i democràtic.

Així mateix, ambdues entitats han coincidit en la reivindicació de l’aprovació d’una llei d’igualtat lingüística, en la urgència de l’establiment de la competència lingüística per al funcionariat, en la necessitat de fer el seguiment de l’aplicació de la llei de plurilingüisme i en la conveniència de reformar la llei electoral per fer més equilibrada la representació democràtica, entre d’altres.

Per últim, Escola Valenciana i la Plataforma pel Dret a Decidir han mostrat la seua preocupació pel fet que hi haja representants d’entitats cíviques com Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, d’Òmnium Cultural i l’ANC respectivament, en presó per causes polítiques des de fa mesos, així com polítics catalans electes també a la presó i a l’exili

Valora
Rànquings
  1. La professora de l'UdG Esmeralda Úbeda torna a realitzar actes vandàlics unionistes
  2. Membres de La Forja i la CUP fan fora de Sant Pol els arrenca-llaços dels Segadors del Maresme
  3. Convoquen una concentració a Cotlliure per la justícia i les llibertats en protesta de la visita de Pedro Sánchez
  4. El suport de més de 50 organitzacions i desenes de comitès de suport fan preveure una vaga general massiva
  5. UB per la República se suma a la Vaga General
  6. Universitats per la República interromp el Word Law Congress per denunciar la “falsa justícia” espanyola
  7. La CUP-Crida per Girona denuncia manca de planificació del Departament d'Ensenyament davant del tancament del P3 de l'Escola de Font de la Pólvora
  8. Els Mossos detenen un militant de La Forja en el seu domicili a Badalona
  9. La CUP Mataró fa una crida a la mobilització general en defensa dels drets civils, socials i nacionals
  10. Denuncien que la Generalitat vulgui censurar l'acte de Jose Pàmies a Blanes
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid