Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Antipatriarcal
Campanya per l'entrada de dones als Balls de diables de Sant Quintí i l'Arboç
01/08/2018 Gènere
El Col·lectiu feminista La Ruda, arrelat al Penedès, està duen a terme una campanya centrada en la discriminació centenària per raó de gènere a nivell local i que fa referència a dos balls folklòrics del nostre territori: el Ball de diables de Sant Quintí de Mediona i el Ball de diables de l'Arboç. Pels organitzadors de la festa, és motiu de commemoració, d'essència i d'autenticitat. Per a la Ruda, és un fet discriminatori, motiu de denúncia, de protesta, i de mobilització popular per a intentar canviar-ho.
És per això que la Ruda està desenvolupant una recollida de firmes d'entitats, col·lectius, assemblees, grups socials, iniciatives, projectes, partits i tot tipus d'organitzacions: necessitem el màxim suport i compromís per fer efectiva la denúncia pública a través d'un manifest.
L'estiu passat ja va dur a terme una campanya audiovisual on desmuntàvem els mites i fal·làcies que pretenien argumentar l'impediment de la participació de dones als diables, com la tradició, l'existència de balls on només hi ha dones o la nostra manca de sentit de l'humor (davant elguns versots clarament racistes, sexistes i homòfobs).
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid