Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Violència de gènere
Save the Children denuncia que almenys deu infants han mort aquest any per causes violentes arreu de l’Estat espanyol
06/06/2018 Gènere
Save the Children Save the Children

Save the Children mostra la seva commoció davant la mort d’una nena de 13 anys a la localitat de Vilanova i la Geltrú. La policia local va localitzar ahir a la nit el cos de la nena amb ferides d’arma blanca en un domicili del mateix bloc on vivien els avis de la menor. Posteriorment van detenir un home de 42 anys per la seva presumpta relació amb els fets.

Hores abans, la policia havia demanat la col·laboració ciutadana per localitzar la menor que havia desaparegut. El detingut es troba en dependències dels Mossos d’Esquadra que estan investigant el cas i que presumptament passarà a disposició judicial demà.

Amb la mort d’aquest nena, ja són almenys deu els menors morts per violència arreu de l’Estat des de principis d’any per maltractaments, violència masclista, abusos sexuals o assetjament escolar. Save the Children denuncia que els casos de violència exercida contra els menors i que, en els més greus arriba a provocar-los la mort, no són fets puntuals sinó que es tracta d’un problema sistèmic que ha d’abordar-se de manera urgent.

Per això, l’organització insisteix en la urgència d’aprovar una Llei per l’erradicació de la violència contra la infància ja que els casos que es coneixen són només la punta de l’iceberg d’un problema molt més ampli i que, per tant, ha d’abordar-se com a tal. És necessari un marc que inclogui mesures de prevenció, detecció, protecció i reparació que abordi totes les formes de violència que pateixen els nens i les nenes. Save the Children té en marxa una petició de signatures awww.losultimos100.org que compta ja amb més de 213.000 suports ciutadans.

Sobre Save the Children

Save the Children es l’organització líder en la defensa dels drets de la infància a tot el món. Treballa a més de 120 països salvant vides, proporcionant seguretat i protecció als infants i defensant els seus drets en el marc de la Convenció sobre els Drets de l’Infant de les Nacions Unides.

Des de fa 20 anys, Save the Children treballa arreu de l’estat espanyol amb programes d’atenció als nens i nenes més vulnerables, centrant-se en la infància en risc de pobresa o exclusió social. A través dels seus programes, proporciona una atenció integral als infants i a les seves famílies perquè la situació econòmica o d’exclusió social en què viuen no els impedeixi gaudir plenament dels seus drets i puguin assolir el màxim de les seves capacitats.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid