Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
No a la monarquia
La CUP exigeix a Ballesteros que no permeti la presència de Felip VI en la inauguració dels Jocs Mediterranis
21/06/2018 Drets i Llibertats

El darrer 1 d’octubre, la ciutat de Tarragona va ser un dels principals escenaris en la situació de violència que es va viure arreu del Principat arran de les càrregues de la policia espanyola que pretenien aturar la celebració del referèndum d’autodeterminació. La plaça Imperial Tàrraco, rebatejada com a “plaça 1 d’octubre” per iniciativa ciutadana, va ser protagonista d’una carnisseria contra les persones que havien sortit de casa aquell dia per defensar la democràcia. Dos dies després, en el marc de la vaga general del 3 d’octubre, la plaça es va tornar a omplir en una mobilització històrica contra la repressió violenta de l’Estat espanyol.

Aquell mateix 3 d’octubre, Felip VI va adreçar un discurs a la ciutadania espanyola en el qual, lluny de condemnar la violència de la policia ni d’expressar el suport a les persones que van ser apallissades, va tancar files amb el govern autoritari del PP i va reiterar el seu “compromís” amb el compliment de la Constitució espanyola. Ni rastre del diàleg o mà estesa que suplicaven ahir en una carta dirigida al monarca el president Quim Torra i els expresidents Carles Puigdemont i Artur Mas.

Des de la CUP sempre hem expressat el nostre rebuig a la figura del Borbó, l’hereu de l’escollit per Franco, i hem deixat ben clar que els Països Catalans no tenim rei. Tanmateix, considerem que, donat el clima d’absoluta repressió a l’independentisme i a totes aquelles qui alcen la veu reivindicant els drets i llibertats que els pertoquen, la seva presència en actes oficials a la nostra ciutat és actualment especialment ofensiva per totes les víctimes d’aquesta repressió. S’espera l’assistència del monarca en la inauguració dels Jocs Mediterranis de Ballesteros de demà al vespre, malgrat diverses entitats del món civil també n’han fet públic el seu vehement rebuig i fins i tot han organitzat actes de protesta.

La CUP exigim a l’alcalde Ballesteros i a tots els responsables polítics dels Jocs Mediterranis que no permetin l’assistència de Felip VI a la inauguració de l’esdeveniment. Està en les seves mans evitar el que per a moltes persones és una greu ofensa, a causa de la responsabilitat directa del rei Borbó en la repressió exercida contra moltes ciutadanes de Tarragona.

Valora
Rànquings
  1. Comença a bon ritme la recollida d’avals per formalitzar la candidatura Front Republicà
  2. Detingut a Madrid l'independentista gironí Jordi Alemany
  3. Diversos artistes catalans publiquen un vídeo en suport a Veneçuela
  4. La CUP activarà espais de debat per analitzar la decisió de Poble Lliure
  5. Incendi "premeditat" a Cal Suís d'Esplugues de Llobregat, un espai que dinamitza diversos projectes socials al poble
  6. Si no voto Poble Lliure, com centenars de milers de catalans decebuts, a Espanya i a Europa, no tindrem a qui votar
  7. Poble Lliure decideix explorar una candidatura rupturista a les eleccions espanyoles del 28-A
  8. Nou intent de despenjar la pancarta "Stop repressió, Catalunya Lliure" a l’antic pont del camí de ferro de Ceret
  9. Orange: “Aquí se habla español porque estamos en España”
  10. Independents Per Fornells escolleix els 4 primers candidats mitjançant el procés participatiu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid