Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Migrants i Refugiats
El tancament de migrants de la Gardunya i Badalona s'amplia ara a l’Hospitalet de Llobregat

Es da una crida per participar el proper 11 de juny en l'obertura del nou tancament a la Casa de la Reconciliació, enfront del nº28H de la Avinguda de Ca Serra de l'Hospitalet de Llobregat

05/06/2018 Drets i Llibertats
El tancament de migrants i refugiades que porta ja 44 dies a l'antiga Escola Massana de Barcelona en la Plaça de la Gardunya i18 dies a Badalona, s'estendrà aquest dilluns 11 de juny a l’Hospitalet.

El lloc del tancament serà la Casa de la Reconciliació, un petit local situat en la Avinguda Ca Serra que ja va ser escenari de tancaments d'immigrants en altres anys. La comunitat d'aquesta casa, a la qual fins fa poc pertanyia Jaume Botey, recentment mort, però mai oblidat; ha tingut a bé cedir algunes de les seves instal·lacions per a la lluita de les persones migradas.

Aquest tancament s'uneix al de l'antiga Escola Massana, el Poble Nou i Badalona com un procés natural, ja que les persones migradas de l’Hospitalet són també discriminades per la Llei d'Estrangeria i el racisme institucional. Milers de veïns d'aquesta ciutat es troben sense papers per la pràctica impossibilitat d'aconseguir un contracte de treball d'un any de durada, milers de famílies no poden reagrupar-se o han de romandre en la clandestinitat per l'enorme dificultat d'aconseguir una nòmina o un lloguer que compleixi els requisits. En L’Hospitalet existeixen també barris com a la Florida o la Torrassa, amb un elevadíssim percentatge de persones migradas que manquen de nacionalitat i per tant de dret al vot.

Per aquesta raó les demandes de Papers sense contracte, flexibilització de la reagrupació familiar, nacionalitat sense examen, igualtat de drets per a les treballadores de la llar i els 11 punts de la nostra plataforma, tenen aquí plena vigència.

En el cas concret d'aquesta ciutat se suma també l'actitud de l'ajuntament que cobra taxes municipals absolutament abusives para els tramitis d'estrangeria, taxes que recentment van ser anul·lades per la Generalitat; i es nega a empadronar als veïns que manquen de domicili fix incomplint la Llei General del Padró.

Aquest tancament vol també incentivar la solidaritat de totes les ciutats de Catalunya i el seu suport a les justes reivindicacions de les persones migradas, perquè el racisme afecta al conjunt de la societat degradant-la i vulnerant els drets de tots i totes,

El començament d'aquest tancament està previst per l'11 de juny, després de les tradicionals festes barriales. No serà est l'últim tancament que realitzarem posat que en un futur immediat es procedirà a l'obertura de nous locals a Blanes i Lleida. Tancaments que duraran fins a la consecució de les nostres reivindicacions.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid