Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
El Consell Escolar de les Illes Balears blinda el Decret “de mínims”

L’STEI Intersindical, molt satisfet amb aquesta decisió, que suposa una passa molt important per deixar de banda la nefasta herència de Bauzà

28/06/2018 Educació

L’STEI Intersindical considera que no podem fer passes enrere pel que fa a la presència i a l’ús del català a tots els centres –públics i privats concertats- de les Illes Balears. Per això, l’STEI celebra que avui el Consell Escolar de les Illes Balears hagi blindat la presència del Decret “de mínims” (que garanteix un mínim del 50% d’ensenyament en català) en l’informe sobre el model lingüístic. Aquesta referència garanteix un ampli espai de consens entre molts de punts de vista: des de la gent i les organitzacions que, com l’STEI Intersindical, aposten per la plena normalització de l’ensenyament en català i el seu ús, fins a altres perspectives i enfocaments.

El sindicat considera que amb aquesta votació d’avui (17 vots a favor, 8 en contra i 5 abstencions), el Consell Escolar posa en valor les dècades de feina de diferents generacions de la comunitat educativa, amb models lingüístics consensuats, que s’acosten a garantir la plena competència de l’alumnat en les dues llengües oficials, i aconsegueixen que cada vegada sigui més alta la competència en llengües estrangeres i que assegura el manteniment, la presència de l’ús del català a tots els centres.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid