Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1-0
"l'1 d'Octubre" en el nomenclàtor d'una trentena poblacions de Catalunya

La proposta es va estenen arreu del territori com una taca d'oli, ja que a nombroses poblacions estan pendents de l'aprovació de les mocions en aquesta línia en els seus respectius plens municipals. Altres municipis o entitats s'han decantat per nomenar "l'1 d'Octubre" a indrets emblemàtics com ara el pati central de l'edifici de Jaume I, al campus de la Ciutadella de Barcelona. de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

29/05/2018 Política

Aquest dissabte, es va inaugurar a Vilanova i la Geltrú la nova plaça de l'1 d'octubre amb una festa reivindicativa i va comptar amb la participació de diversos polítics locals, com ara, l'alcaldessa, Neus Lloveras.

La incorporació de l'1 d'octubre al nomenclàtor es va aprovar al Ple municipal del 20 de novembre de 2017, fruit d'una moció impulsada pel Comitè de Defensa de la República (CDR). La finalitat de la proposta era mantenir a la ciutat el record de la mobilització ciutadana per exercir els drets democràtics que va suposar la celebració del referèndum, així com la gran tasca de voluntariat i la capacitat d'autoorganització col·lectiva.

Altres poblacions que han posat el nom de l'1 d'Octubre al nomenclàtor són Sant Julià de Ramis, Girona, Figueres, Aiguaviva, Vilablareix, Bescanó, Llagostera, Sant Gregori, Cassà de la Selva, Riudarenes, Breda, Cornellà de Terri, Ripoll, Les planes d'Hostalets, Montroig del Camp, El Vendrell, Tortosa, Berga, Cervera, Santpedor i Alcover. 

Vilagrasseta, un poble del municipi de Montoliu de Segarra va inaugurar la plaça 1 d'Octubre abans del Referèndum

Cal remarcar que Vilagrasseta, un poble del municipi de Montoliu de Segarra,  va inaugurar la primera plaça dedicada a l'1-O abans de la celebració del referèndum, concretament el 29 de juliol. Ho van fer per commemorar el dia que el govern havia anunciat que es faria el referèndum sobre la independència. La plaça va ser inaugurada per la diputada de Junts pel Sí i presidenta de la comissió d'investigació sobre l'operació Catalunya del Parlament, Alba Vergés. La decisió de batejar la plaça amb el nom d'1 d'Octubre la van adoptar conjuntament tots els membres del consistori, integrat per quatre regidors d'ERC i un del PDeCAT, que formen part tots cinc de l'equip de govern municipal. Montoliu  ja va dedicar un carrer, el 2014, a la consulta sobiranista del 9 de novembre. En aquest cas va ser Artur Mas qui va inaugurar el carrer 9 de Novembre.

Jorba (Anoia), primer municipi que dedica un carrer a l’1 d’octubre després del referèndum

El municipi de l’Anoia passa a ser el primer a dedicar un carrer al dia en que va celebrar-se el Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya. La proposta va ser aprovada per unanimitat al ple municipal del dimecres 25 d’octubre amb els vots favorables dels cinc membres de l’equip de govern, d’Esquerra Republicana de Catalunya, així com el del regidor del PDeCAT.

La UPF anomena '1 d'octubre' el pati central de l'edifici Jaume I

El claustre de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha aprovat aquest dilluns anomenar 'plaça de l'1 d'octubre del 2017' el pati central de l'edifici de Jaume I, al campus de la Ciutadella de Barcelona

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid