Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Bona Diada
Per un Sant Jordi reivindicatiu que ens relliga com a nació i pels anhels de llibertat

Tot i el caire lúdic de la Diada, el poble català ho celebra cada cop més com a una jornada combativa per reivindicar la llengua com un anhel de llibertat que relliga tots els territoris que configuren el mapa de la nació, el Països Catalans. A més a més, enguany sortirem al carrer per exigir la llibertat dels presos polítics i el lliure retorn dels exiliats. 

22/04/2018 El Davantal
Per un Sant Jordi reivindicatiu per relligar el territori Per un Sant Jordi reivindicatiu per relligar el territori

Sant Jordi continua sent la dia de la lluita per la llengua tal com la van instaurar el Grups de Defensa de la Llengua, organització que va nèixer als anys 80 que va nèixer per donar una resposta més compromesa en l'ús públic del català, el seu llegat ha estat recollit per altres iniciatives com Llengua NacionalPlataforma per la Llengua, la Coordinadora d'Associacions per la Llengua, la Federació d'organitzacions de la llengua catalana i Enllaçats per la Llengua entre altres.

Només recordar com a reflexió les paraules de Josep M. Llompart, 1991

"La nostra nació és avui, no hem pas d'amagar-ho, una ruïna. Només resta en peu la paret mestra de l'idioma: una paret ameneçada, plena d'esquerdes, en perill imminent d'ensorrar-se per sempre. Una paret, tanmateix apta perquè puguem restaurar, a partir d'ella i al seu voltant, el vast edifici que haurà d'aixoplugar-nos a tots".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid