Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Denesa del territori
Comença el judici per l'atorgament il·legal d'una llicència d'obres de l'Ajuntament de Súria per beneficiar a Iberpotash

Aquest dilluns ha començat a l'Audiència Provincial de Barcelona el judici contra l'alcalde de Súria Josep Maria Canudas, a més de quatre regidors i tres tècnics d'aquest ajuntament al 2012, per haver donat llum verda de manera irregular a una actuació urbanística de gran magnitud que beneficiava d'Iberpotash-ICL, la multinacional israeliana que explota les mines del municipi.

19/03/2018
Aquest matí abans de començar el judici, on la CUP es presenta com a acusació popular, el membre de la CUP de Súria, Enric Sala, ha recordat un seguit d'irregularitats greus en l'actuació urbanística. Per una banda la concessió de la llicència obres «sense esperar els permís necessari de la Generalitat», per una altra que «qui havia decidit concedir l'activació del que es faria allà era precisament un propietari dels terrenys a més de tinent d'alcalde». A més, recorda que la CUP va presentar en el seu dia denúncia a la policia local i aquesta la va arxivar «i després es va demostrar que l'havien de seguir processant».

Per la seva banda, Jordi Masdeu, conseller comarcal del Bages per part de la CUP, ha destacat abans del judici que les assemblees locals de la CUP del Bages «som conscients que la mineria és una activitat important per a la comarca». En aquest sentit ha destacat que «cal garantir el futur de la mineria al Bages però això només serà possible si aquesta mineria és sostenible, i perquè això passi cal garantir dues coses: que sigui escrupolosament respectuosa amb el medi ambient i també que respecti la legalitat, és a dir, que aquesta empresa no rebi tractes de favor per part de les administracions públiques».

Els fets es remunten a l'any 2012 quan el ple municipal de Súria va aprovar una llicència d'obres sense que encara estigués aprovat el pertinent Pla Especial Urbanístic, necessari per normativa per a aquesta actuació i que encara estava pendent d'aprovació per part de la Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central.

La llicència il·legal estava destinada a la construcció d'una carretera per possibilitar la construcció de la rampa minera de Cabanasses, un túnel de transport de gairebé 5 quilòmetres de longitud que està perforant Iberpotash en el subsòl. Es dona la circumstància que a més aquesta via s'havia de construir en uns terrenys propietat del primer tinent d'alcalde de Súria, Joan Castellà.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid