Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga indefinida
La Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià emplaça al rectorat de la UV a què atenga urgentment a les peticions del professorat associat

D'encà el 29 de gener el professorat associat de la Universitat de València (UV) protagonitzen una vaga indefinida sota el lema "a igual treball, igual salari"

12/02/2018 Educació

La Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià ha emès un comunica de solidaritat amb els professors on també ha emplaçat al rectorat de la Universitat de València a què atenga urgentment a les peticions del professorat associat. "No poden deixar passar ni un dia més en aquesta situació d'injustícia, injusta per la precarietat laboral del professorat i també per la vulneració dels drets de l'alumnat, dret a rebre una educació de qualitat amb la totalitat d'hores i crèdits coberts amb garantia", remarca la plataforma.

Enn aquest comunicat, la plataforma aposta per la Universitat pública valenciana com una àgora de debat, pedagogia i investigació necessària per a construir una societat valenciana progressista, oberta al món, radicalment democràtica i plenament lliure.

Per aconseguir que les universitats puguen exercir aquesta funció emancipadora, la plataforma considera que  "s'ha de dignificar a les persones que en formen part, des del professorat a l'alumnat passant pel personal de PAS i qualsevol persona o entitat que col·labore en l'àmbit universitari."

En aquesta línia, "reivindica i defensa els drets del professorat associat, que té una funció complementària en l'ensenyament de matèries específiques però que s'està fent servir com a substitució del professorat de l'actual plantilla a temps complet al ser insuficient aquesta per cobrir la demanda de l'alumnat. Es tracta d'un cas de doble escala salarial i, per tant, un frau de llei que comporta la precarietat màxima i inestabilitat laboral per a la persona treballadora i un cost molt menor del salari del professorat substituït. No pot continuar aquesta situació de precarietat laboral si volem dignificar les universitats".

Per fer front a aquesta situació injusta, se sumen a la vaga del personal associat de la UV i assumeixen les seues reivindicacions: Remuneració digna i adequada al nivell de qualificació realitzat: a igual treball, igual salari; creació d'una nova figura contractual, a banda de la ja existent de PDI_Associati i reconeixement de l'experiència laboral, docent i investigadora sense cap discriminació en la carrera professional (p. e. memòria d'investigació...)

Valora
Rànquings
  1. L'encesa de torres, talaies i talaiots de les Illes pels drets humans denunciarà la violència contra les dones refugiades
  2. La Policia Nacional espanyola deté els alcaldes de Verges i Celrà de la CUP
  3. 1960 - El guerriller Quico Sabater és assassinat pel Somatent Abel Rocha i l'exlegionari falangista Pepito Sibina a Sant Celoni
  4. Vuit militants d'Arran detinguts davant del TS a Madrid quan intentaven fer una acció de protesta
  5. Una de les detencions d'aquest matí ha obligat a tancar per un breu període de temps la xocolateria "xocopunt"
  6. Unitat i força contra l’Ocupació. Llibertat presos i preses independentistes
  7. Som Energia celebrarà les 1.000 persones sòcies d’Osona en la jornada "Revolució EnergÈTICA"
  8. Impedeixen a Benet Salellas entrar en una comissaria de la policia nacional espanyola mentre parli català
  9. El darrer judici polític
  10. La CUP considera que la ‘rebaixa’ de les lleis suspeses evidencia la manca de voluntat del govern de superar els límits constitucionals
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid