Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
Emotiu homenatge a Quico Sabaté i tots guerrillers anarquistes al cementiri de Sant Celoni

Arran Baix Montseny, La Clau i l'Assemblea de Joves de Sant Celoni també faran una ofrena floral al carrer Santa Tecla i una marxa de torxes en motiu del 58è aniversari de l'assassinat de Quico Sabaté.

06/01/2018 Història

Novament aquest divendres Alba, filla del guerriller anarquista Quico Sabaté Llopart assassinat pel sometent Abel Rocha el 5 de gener de 1960 a Sant Celoni (Baix Montseny, Vallès Oriental), i altres familiars seus han estat presents en la concentració emotiva, participativa i combativa anarquista al cementiri de la localitat, on diverses persones han parlat, quedant la memòria guerrillera llibertària sota el franquisme en el marc del procés de lluita contra l’Estat i el Capital. També s’ha informat de l’acte a Barcelona previst a Barcelona pel divendres 12 de gener l’acte en record del "MAQUIS LLIBERTARI A CATALUNYA 1939-1963", segons recull el blog Nord-est Llibertari.

També s’ha exposat el caire de crim de guerra els fets del mas Clarà a la Mota (Palol de Revardit, Pla de l’Estany, comtat de Girona) del 4 de gener de 1960, amb el cas que el principal “criminal de guerra encara es viu i resideix a Roses”. En aquest sentit s’apunta que els guerrillers llibertaris del MURLE Francisco Conesa Alcaraz, Martín Ruiz Montoya, Anton Miracle Guitart i Rogelio Madrigal Torres, haurien estat assassinats el matí del 4 de gener de 1960 per agents de la Guàrdia Civil a la seu de la Comandància de Girona després d’un setge militar al mas Clarà, iniciat la tarda del dia anterior amb l’atac d’un escamot de guàrdies civils, comandat pel capità de la Brigada d’Informació José Blázquez Pedraza, essent ferits aquell moment els companys Conesa i Quico Sabaté Llopart, que va poder fugir aquella nit. Segons noves informacions els cadàvers dels guerrillers haurien estat traslladats de nou des de les dependències de la Brigada d’Informació de la Guàrdia Civil a Girona a l’escenari del mas Clarà, dipositant els cossos en una disposició que sembli la seva mort en el combat i una vegada escenificat el cas varen ser portats uns soldats del servei militar per recollir els cadàvers i així trobar un relat que amagui el que va passar aquell matí del 4 de gener de 1960.

Banderes vermelles i negres junt a ofrenes florals han donat aquest migdia un reconegut homenatge a Quico Sabaté i els seus companys caiguts de 1960.

Marxa de torxes en motiu del 58è aniversari de l'assassinat de Quico Sabaté

Segons el portal Nació Digital aquest no serà l'únic acte d'homenatge ja que La Clau, Arran Baix Montseny i l'Assamblea de Joves de Sant Celoni també han organitzat aquest divendres a la tarda una ofrena floral al carrer Santa Tecla on va ser assassinat el guerriller Quico Sabaté, abatut pels trets del sometent i la Guàrdia Civil, i amb punt final al cementiri de Sant Celoni.

El diumenge 7 de gener, a partir de dos quarts de sis de la tarda, David Castillo farà una xerrada a La Clau sobre la Resistència dels anys 70. Les morts d'Oriol Solé Sugranyes i Salvador Puig Antich.

També diumege,  a les set de la tarda es farà una marxa de torxes des del carrer Sant Tecla fins el cementiri sota el lema ‘58 anys sense Quico Sabaté, assassinat el 5 de gener de 1960. Ni oblidem , ni perdonem!’.

El blog remarca que tots aquests actes tenen com objectiu mantenir viva la flama dels ideals de Quico Sabaté cada 5 de gener. En els darrers vint anys les accions encaminades a fer conèixer la figura de Quico Sabaté s'ha intensificat i que van tenir una especial rellevància l'any 2010 en motiu de commemorar-s’hi el 50è aniversari de l'assassinat del maqui anarquista. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid