Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
Concentracions de Docents per la República arreu de Catalunya en defensa de l’escola catalana i del professorat
10/01/2018 Educació

A Vic Manresa, Girona i Valls, Girona, Lleida, Terrassa i altres ciutats catalanes com la Bisbal d'Empordà, Granollers, Valls, Manresa i Igualada s'han concentrat docents i ciutadans en defensa el model d’escola català després dels atacs i amenaces envers la tasca docent i el model educatiu.

Les concentracions havien estat convocades per Docents per la República (DxR) i els Comitès de Defensa de la República (CDR Catalunya), conjuntament amb altres entitats a nivell local, per donar suport als docents i al model d’escola catalana, i coincidint amb l’efemèride del naixement de Francesc Ferrer i Guàrdia.

En altres poblacions s'han portat a terme actes que han recordat aquest efemèride, com la tertúlia sobre Francesc Ferrer i Guàrdia a la Bisbal de l'Empordà, també organitzada per Docents per la República.

Sota el lema ‘No ens toqueu… l’educació' s'ha mostrat el suport als docents i s'ha denunciat la repressió que ha afectat darrerament mestres i professors.

La data de la mobilització dels docents coincidia amb la del naixement de Francesc Ferrer i Guàrdia (Alella, 1858), destacat pedagog i pare de l’Escola Moderna, acusat pel poder polític, militar i eclesiàstic d’adoctrinar els infants i de ser l’instigador de la Setmana Tràgica. Per aquest motiu Ferrer i Guàrdia va ser assassinat, afusellat, l’octubre de 1909.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid