x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
Concentracions de Docents per la República arreu de Catalunya en defensa de l’escola catalana i del professorat
10/01/2018 Educació

A Vic Manresa, Girona i Valls, Girona, Lleida, Terrassa i altres ciutats catalanes com la Bisbal d'Empordà, Granollers, Valls, Manresa i Igualada s'han concentrat docents i ciutadans en defensa el model d’escola català després dels atacs i amenaces envers la tasca docent i el model educatiu.

Les concentracions havien estat convocades per Docents per la República (DxR) i els Comitès de Defensa de la República (CDR Catalunya), conjuntament amb altres entitats a nivell local, per donar suport als docents i al model d’escola catalana, i coincidint amb l’efemèride del naixement de Francesc Ferrer i Guàrdia.

En altres poblacions s'han portat a terme actes que han recordat aquest efemèride, com la tertúlia sobre Francesc Ferrer i Guàrdia a la Bisbal de l'Empordà, també organitzada per Docents per la República.

Sota el lema ‘No ens toqueu… l’educació' s'ha mostrat el suport als docents i s'ha denunciat la repressió que ha afectat darrerament mestres i professors.

La data de la mobilització dels docents coincidia amb la del naixement de Francesc Ferrer i Guàrdia (Alella, 1858), destacat pedagog i pare de l’Escola Moderna, acusat pel poder polític, militar i eclesiàstic d’adoctrinar els infants i de ser l’instigador de la Setmana Tràgica. Per aquest motiu Ferrer i Guàrdia va ser assassinat, afusellat, l’octubre de 1909.

Valora
Rànquings
  1. 313 anys després la monarquia borbònica torna a reprimir el color groc per Sant Jordi
  2. El vídeo "Es tanzt ein Bi Ba Butzemann" (Viva Puigdemont) rep més de 200.000 visites en 24 hores
  3. La CUP inicia una recollida de signatures contra el nomenament de Santi Vila com a director general d’Aigües de Banyoles
  4. Abans es trencarà Catalunya?
  5. La por ha canviat de bàndol i Catalunya se'n va... a poc a poc, però se'n va
  6. Banc Sabadell finança un fabricant de bombes de dispersió, tot i estar legalment prohibit a l’Estat espanyol
  7. Viena es solidaritza amb Catalunya
  8. Tothom a la mani del 15A #LlibertatPresosPolítics
  9. Reflexions en la Diada del 25 d'Abril
  10. Il·legalitzar Catalunya
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid