Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els i les immigrants lluitarem contra l'aplicació del 155 i pels drets de tots i totes
Títol de la imatge Títol de la imatge
El proppassat 27 d'octubre a la nit, poques hores després que el Parlament de Catalunya proclamés la república independent, el govern del PP a Madrid destituïa el govern de la Generalitat, dissolia el Parlament i convocava eleccions. L'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola vol dir que Catalunya perd els seus drets democràtics, que serà governada des de Madrid pel govern d'un partit, el PP, que a Catalunya és clarament minoritari. Vol dir que els vots de les últimes eleccions catalanes no seran tinguts en compte, que les lleis de la Generalitat dependran de Madrid ...

Nosaltres som conscients que una gran part del poble català vol la seva pròpia república. Igualment som conscients que una altra part, també important del poble català segueix volent ser part de l'Estat espanyol. Però l'aplicació del 155 vulnera els drets democràtics de tots els catalans i catalanes perquè no solament invalida la república sinó que destitueix tot el Parlament.

Nosaltres, les persones immigrades, sabem que som discriminades per les lleis de l'Estat espanyol, lleis que el govern català obeïa continuant amb la nostra discriminació. Se'ns ha negat el dret al vot en el recent referèndum de l'1-O que el govern del PP va voler impedir per la força. Les lleis de la nova república tampoc garantien la igualtat de drets. Però, per sobre d'això, estem segurs que l'aplicació del 155 és un retorn a l’autoritarisme, el qual, amb la discriminació i falta de drets que suportem, serà encara més greu. Perquè els nostres drets de reunió i manifestació seran decidits des de Madrid pel PP. Perquè coneixem l'aplicació que el PP fa de la Llei d'estrangeria, de les deportacions, de les batudes, de les devolucions en calent, de les normes que obstaculitzen l’adquisició de la nacionalitat.

Per això els i les immigrants ens oposem, i ens oposarem, a l'aplicació d'aquest article i lluitarem juntament amb els nostres veïns, els nostres companys d’estudi i de treball, amb tot el poble de Catalunya.

Unirem a la reivindicació de l’aixecament de l'article 155, les nostres pròpies reclamacions de papers sense contracte i nacionalitat sense examen, de fi de les deportacions i dels CIEs, d'abolició de la Llei d'Estrangeria.

La república catalana només existeix sobre el paper, cal construir-la; construir-la impedint l'aplicació del 155 i sobretot construir-la discutint i debatent la seva bastida legal, les seves lleis diferents i oposades a les lleis espanyoles que tantes vegades hem repudiat. Construir aquesta república és sobretot posar en marxa el procés constituent defensant les reivindicacions socials i democràtiques que ens uneixen a totes i tots: la igualtat de drets, el treball digne sense reforma laboral ni acomiadament lliure, el dret real a l'habitatge, a la sanitat i a l’educació publica per a tothom, i l'abolició de qualsevol discriminació per raó de color, creença, religió, gènere o origen.

Com a part d'aquesta lluita seguim preparant la tancada i la vaga de fam pels nostres drets que engegarem en dates pròximes.

Associació Papers i Drets per a Tothom
Barcelona 28/10/2017

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid