x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Xenofòbia
Agressió racista en un hort de Terrassa al crit de "¡Negra de mierda, te voy a matar!"

Una veïna de Terrassa provinent de la República Dominicana va haver de ser atesa a l'hospital després que dos homes l'agredissin en un hort de la ciutat amb crits de "negra de mierda, te voy a partir la cara, vete a tu país..."

11/07/2017 Drets i Llibertats

El periòdic Malarrassa ha denunciat a través d'una notícia una agressió racista produïda a Terrassa contra Maria, una ciutadana egarenca nascuda a la República Dominicana, que va haver de ser atesa a l'hospital després que uns homes l'ataquessin en un hort de la ciutat del Vallès Occ.

La notícia en versió digital d'aquest mitjà terrassenc descriu que dues persones "prou coneguts al barri, en José Berbel Cabrera i en Francisco López Garcia (conegut també com el «cherif»),"  van agredir la Maria mentre feia el seu treball a l’hort urbà de Torre-sana, en el marc d'un curs d’horticultura.

La veïna terrassenca víctima de l'agressió va sospitar dels agressors i va connectar el mòbil per gravar els insults i l'atac físic. Segons es reprodueix a la notícia i del testimoni de veïnes i veïns del barri, un dels agressors "es va llançar contra ella, intentant agafar-la del coll i dels braços, fins prendre-li el mòbil i llençar-lo a terra, tot amb un força i resistència que els va fer anar a tots dos per terra." El segon agressor "va arribar de seguida per fotre-li un cop de puny al pit i d’hòsties a la cara i una puntada al turmell de la cama dreta."

Un d'ells, en emprendre l'atac violent, cridava segons apunta el periòdic local: «ladrones, sinvegüernzas, negra de mierda, te voy a partir la cara, vete a tu país; yo te mataré si continúas tocando ….»

La víctima de l'agressió

Després dels cops i dels insults racistes la Maria va haver de ser traslladada en ambulància a l’hospital, després de ser atesa per alguns veïns; va ser assistida mèdicament per un canell del braç esquerra trencat i un turmell de la cama dreta contusionat, amb rastres de cops al rostre, al pit i altres parts del cos.

La policia autonòmica va assistir al lloc dels fets minuts després de l'agressió, però els dos homes no van ser detinguts tot i tractar-se d'un cas de violència i agressió. La Maria va denunciar ahir als jutjats de Terrassa l’agressió racista.

Segons Malarrassa no és una novetat, i es coneixia el malestar i els tarannà racista dels dos agressors: "Aquesta misèria, de fet, s’arrossega fa més d’un any. Aquest dos personatges estan pertorbant la vida del grup de persones que treballa els horts d’aquest barri de la ciutat, asseguren que és constant aquest reguitzell d’insults racista, «a diari». La policia municipal hi ha anat moltes vegades"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid