Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#25anysOperacióGarzón
La CUP boicoteja Garzón al Parlament i li lliura el documental sobre els fets del 92

A més a més, un escrit amb les compareixences dels detinguts on exposaven les tortures que no va investigar

18/07/2017 Política

Els diputats Gabriela Serra i Carles Riera han plantat al jutge Garzón al grup de treball del Parlament que elabora la futura llei sobre els nens robats del franquisme. Els diputats han protestat així per la presencia del jutge per no haver investigat les denúncies per tortures que van presentar els independentistes que van ser detinguts just abans dels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992.

Abans d'entrar a la reunió, Gabriela Serra ha lliurat a Garzón el documental "L'operació Garzón contra l'independentisme català" i còpies de les compareixences dels detinguts on exposaven les tortures que Garzón va signar i va arxivar sense passar-les a cap jutjat ni obrir cap sumari. Serra ha retret al jutge que no investigués les tortures, però Garzón ha rebatut que això era mentida i que ell va abanderar a l'Audiència Nacional la persecució de les tortures.

Els diputats de la CUP han estat acompanyats per alguns dels detinguts durant les detencions del 1992, com Pep Musté, Ramon López, Eduard Pomar, Ramon Piqué o Vicent Conca.

Cal recordar que, la periodista Sònia Bagundanch, autora del llibre "Et presento el jutge Garzón", va publicar per primer cop les transcripcions de les compareixences on queda acreditat que el magistrat estrella va signar les declaracions on els arrestats exposaven les tortures patides durant la detenció i incomunicació. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid