Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Malbaratament de diners públics
El Govern espanyol va gastar 73.000 euros en el pelegrinatge militar a Lorda

La trobada va saltar als mitjans a través d'un vídeo, que aviat es va fer viral, en el qual es veia militars, guàrdies, cures, monges i civils plens de fervor patriòtic ballant i fent una conga als compassos de 'Viva España'.

22/07/2017 Internacional
El Govern espanyol va gastar 73.000 euros en la 59è Pelegrinatge Militar a Lorda (Occitània) que va saltar als mitjans a través d'un vídeo en què es veia militars, guàrdies civils, capellans i monges fent una conga al ritme del "Que viva España". La despesa s'ha conegut gràcies a una pregunta feta pel senador d'EH Bildu, Jon Iñarritu, segons informa NAIZ

L'Associació Unificada de Guàrdies Civils es va quedar curta en apuntar que la despesa de diners públics en la 59º Pelegrinatge Militar a Lorda podria rondar els 10.851,92 euros que, segons les seves dades, es van emprar l'any passat. El Govern ha respost al Senat que «el cost total pressupostat per a la trobada va ser de 73.000 euros».

La trobada va saltar als mitjans a través d'un vídeo, que aviat es va fer viral, en el qual es veia militars, guàrdies, cures, monges i civils plens de fervor patriòtic ballant i fent una conga als compassos de  'Viva España'.

A pregunta del senador d'EH Bildu, Jon Iñarritu, el Govern respon que «els orígens d'aquesta trobada es remunten a l'any 1948 en el qual les nacions enfrontades durant la II Guerra Mundial van promoure reunions per afavorir la reconciliació i la pau entre elles. La primera trobada es va dur a terme aquest any a la ciutat de Lorda i posteriorment, l'any 1958, es va institucionalitzar i va passar a realitzar-se amb caràcter anual a la mateixa localitat ». L'organització correspon a les autoritats franceses i sol comptar amb una representació de «més de trenta nacions de tots els continents».

Segons l'Executiu, «Espanya ha vingut participant en la trobada des de fa més de 40 anys, en què, a més de debatre qüestions relacionades amb la pau i seguretat internacional, es realitzen altres activitats d'àmbit social». La resposta explica que «atès que en els seus orígens va haver una alta participació de capellans castrenses, paral·lelament a les activitats de la trobada es duen a terme altres de caràcter religiós, en què la participació del personal és voluntària».

El Govern espanyol necessita que «la representació oficial es regula mitjançant una instrucció de la Subsecretaria de Defensa i es constitueix per una autoritat militar, una autoritat de l'Arquebisbat Castrense i personal de l'Exèrcit de Terra, Armada i Exèrcit de l'Aire». La resposta conclou amb la dada que «el cost total pressupostat per a la trobada va ser de 73.000 euros».

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid