Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'escola
Condemnen una nova interferència de la justícia en l’ensenyament plurilingüe al País Valencià

La Plataforma per la Llengua anima la Generalitat Valenciana a no defallir i a interposar el corresponent recurs davant la Justícia.

28/07/2017 Llengua

La Plataforma per la Llengua ha manifestat tot el seu suport a la Generalitat Valenciana i al conseller Vicent Marzà davant la sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) que anul·la parcialment el decret d'ensenyament plurilingüe, promogut per la Conselleria de Cultura i Educació. La Plataforma considera que la justícia espanyola dóna la raó a un sindicat minoritari com CSIF i a aquells que són contraris al valencià com a llengua docent i oficial. L'afirmació que els alumnes que opten per una educació majoritàriament en espanyol es veuen discriminats per un decret que simplement promociona el valencià és una excusa per perjudicar els que trien l'educació en català.

La Plataforma per la Llengua afirma que l'anul·lació parcial del decret de plurilingüisme de la Generalitat per a l'educació no universitària representa un intent desesperat de frenar un model d'ensenyament amb una acceptació social amplíssima, plurilingüe i on el valencià té un paper central com a llengua vehicular. L'entitat considera que el Tribunal Superior de Justícia fa política, perquè no té cap competència en pedagogia ni en la regulació del plurilingüisme. L'ONG del català entén que el tribunal actua contra els drets lingüístics dels valencianoparlants i el dret de tots els ciutadans valencians de comptar amb un model educatiu propi. La Plataforma per la Llengua vol animar la Generalitat Valenciana a no defallir i a interposar el corresponent recurs davant la Justícia.

El TSJ anul·la el Decret de Plurilingüisme

La Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) va declarar ahir la nul·litat parcial del Decret 9/2017 de la Generalitat Valenciana que estableix el model lingüístic educatiu valencià en l'ensenyament no universitari. Els magistrats de la Secció Quarta han estimat parcialment el recurs interposat pel sindicat CSI·F i anul·len la disposició addicional cinquena de la norma per entendre que vulnera el dret fonamental a la igualtat i el dret a l'educació reconeguts en els articles 14 i 27 de la Constitució, perquè entenen que "discrimina els alumnes que opten per un ensenyament majoritàriament en castellà enfront dels qui trien el valencià com a llengua vehicular, ja que aquests últims reben més hores de docència en anglés", segons explica el tribunal en un comunicat.

La sentència, contra la qual cap la interposició d'un recurs, estima sols una de les demandes del CSI·F però suposa l'anul·lació completa del decret, que queda sense efecte.


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid