Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1-O
Albano Dante, Joan Tardà, Gabriela Serra i Joan Josep Nuet criden a participar massivament del referèndum

Els representants de Podem, ERC, CUP i EUiA mostren sintonia en un acte d’Esquerres per la Independència a Barberà del Vallès

27/07/2017 Política
Dimarts passat, Barberà del Vallès va ser l’escenari de la crida a la participació del referèndum per part de les esquerres catalanes. Tot i les evidents diferències polítiques, Gabriela Serra, Joan Tardà, Joan Josep Nuet i Albano Dante van unir la seva veu davant de 200 persones per reclamar la celebració del referèndum tot i les traves de l’Estat espanyol i van animar a la gent a anar a votar, sigui quina sigui la seva opció.

La diputada de la CUP al Parlament Gabriela Serra va explicar que en referència al procés constituent, «no som aquí per fer una Espanya en petit. Volem construir una República al servei de les classes populars», afegint que «l’única lluita que es perd és la que s'abandona». «Participem! Només el poble farà el referèndum legítim», va sentenciar.

El diputat d’ERC al Congrés espanyol Joan Tardà va dir que «guanyar el referèndum és molt important, però més important és fer-lo. Estem fent una veritable revolució democràtica». Respecte a les esquerres, va afirmar que «sí, tenim diferències, però ha de primar la unitat d'acció. Cal que les esquerres treballem plegades en benefici del poble».

El membre d’EUiA i de la Mesa del Parlament Joan Josep Nuet va dir que «la relació que vol Catalunya amb la resta de pobles de l'estat espanyol no es pot decidir a Madrid, només la podem decidir nosaltres», i que per això «cridem a que la gent participi al referèndum. Si l'1 d'octubre és un fracàs només guanyarà el Partit Popular».

Per últim, el Secretari General de Podem Catalunya i diputat de Catalunya Sí Que Es Pot Albano Dante Fachin va explicar que la seva formació crida a la participació «perquè no acceptem la negació del dret a decidir. Tan si és que sí, com si és que no, cal votar. L'estat espanyol també nega el dret a decidir als que volem votar que no. Hem de lluitar pel dret a l'autodeterminació».

Esquerres per la Independència, plataforma unitària d’organitzacions, entitats i persones d’esquerres, demana treballar plegats per la República Catalana independent i el procés constituent. Des de la plataforma afirmen que cal unitat d’acció, per sobre d’interessos partidistes, per construir una República socialment justa i radicalment democràtica, diuen des de la plataforma.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid