Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Iberpotash
La CUP creu que la suspensió de la sentència que obligava Iberpotash a deixar d'abocar suposa un greu perill per a la continuïtat de la mineria
30/06/2017 Territori
Iberpotash Iberpotash
L'assemblea territorial de la CUP a la Catalunya Central ha fet públic un comunicat després de la decisió del jutge de suspendre la sentència que obligava Iberpotash a deixar d'abocar al runam del Cogulló a partir del 30 de juny. Segons la CUP, la decisió judicial suposa "un greu perill per a la continuïtat de l'activitat minera, ja que permet a l'empresa continuar fora de la legalitat i exposada a noves sentències encara més dures".
 
En la mateixa línia expressada a la roda de premsa del passat 13 de maig, la CUP manté que l'única sortida viable per la mineria al Bages és el respecte escrupolós al medi ambient. Per tant la CUP segueix creient que l'empresa ha de deixar d'abocar el 30 de juny i que ha d'internalitzar els possibles costos econòmics derivats d'aquesta aturada, que en cap cas ha de significar una pèrdua de llocs de treball. Com ha explicat diverses vegades la CUP, "l'activitat minera ha suposat immensos beneficis per a l'empresa, i per tant ara ICL-Iberpotash està obligada a assumir els costos de fer les coses bé i no com les han fet fins ara".
 
La CUP considera que la suspensió de la sentència és "una nova claudicació dels poders públics davant de l'empresa, que veu així com els seus reiterats incompliments de la legalitat són tolerats i fins i tot fomentats per les administracions". Davant d'això, la CUP adverteix que aquesta connivència pot acabar significant el tancament definitiu de l'activitat minera per part d'instàncies superiors: "el xantatge constant de l'empresa amb el pretext dels llocs de treball ja ha durat prou, i ara calen mesures immediates que converteixin la minera bagenca en una activitat sostenible, si no volem que les instàncies europees acabin tancant la mina pels seus constants incompliments".
 
Si l'empresa no vol respectar les normes, la CUP reitera que la solució passa per recuperar la gestió pública de la mina, tal com va passar entre els anys 1991 i 1998, durant els quals l'Institut Nacional d'Indústria (INI) va gestionar les mines de Sallent- Balsareny. Si ICL continua amb el xantatge i condiciona l'aturada a l'acomiadament de treballadors, "caldrà tornar a convertir l'activitat minera en una empresa pública, que mantingui el nivell d'ocupació, que reverteixi els milionaris beneficis en el territori, i que asseguri un control democràtic i popular".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid