Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
Exigeixen a Tortosa la retirada del monument del mig de l'Ebre deprés que el Parlament declarés nuls els judicis franquistes
30/06/2017 Política

La Comissió per la retirada dels símbols franquistes de Tortosa ha exigit a tots els grups municipals la retirada del monument del mig de l'Ebre, després que el Parlament aproves ahir per unanimitat anul·lar les sentències polítiques del règim franquista i declarar “il·legals” els tribunals de l’Auditoria de Guerra de l’Exèrcit d’Ocupació, anomenada posteriorment Auditoria de la IV Regió Militar, que va actuar a Catalunya del 1938 al 1978.

La Comissió considera que és una enorme contradicció que, mentre la gent del país fa esforços titànics per guanyar la llibertat, a Tortosa l'equip de Govern (PDcat i ERC) vulguen invertir en mantenir el dard monumental que ens van clavar ara fa 51 anys.

També  ha apuntat que "Catalunya, tot i la tardança, ha reaccionat i ha dit prou a allargar la humiliació que pesava sobre milers de catalanes i catalans sentenciats, sense cap garantia, pel tribunals franquistes. Esta llei aprovada pel Parlament es desmarca, definitivament, del règim del 78 que va permetre que els hereus franquistes dominessen el relat, la desmemòria i el poder.

Prou que ha tardat, com per a que la restitució no s'estengue, també, a recobrar la dignitat al carrer; sense que la rèmora dictatorial que ha sobrepassat en 40 anys la pròpia dictadura continue marcant perfil en la futura República Catalana"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid