Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la Ruptura
La Federació Sindical Mundial aprova una resolució a favor d'un Referèndum unilateral per la independència de Catalunya

Per altra banda, el sindicat basc LAB -integrant de la FSM, com també ho és la Intersindical-CSC- ha aprovat una resolució al seu Congrés en els mateixos termes.

27/05/2017 Política

La Federació Sindical Mundial (FSM), que aplega prop de 100 milions d'afiliats a tot el món, ha aprovat la resolució presentada per la Intersindical-CSC reclamant un Referèndum unilateral d'independència com a sortida democràtica al contenciós existent entre Catalunya i l'Estat espanyol.

La resolució -en castellà i anglès en l'original- conclou què “La FSM representa pràcticament 100 milions de treballadors i treballadors de tot el món així com els valors de la dignitat i la llibertat. Per aquesta raó la FSM recolza el dret del Poble de Catalunya a decidir el seu futur, amb o sense permís del Regne d'Espanya. Perquè es tracta de democràcia popular.”

Per altra banda, el sindicat basc LAB -integrant de la FSM, com també ho és la Intersindical-CSC- ha aprovat una resolució al seu Congrés en els mateixos termes.

Des de la Intersindical-CSC es continuarà duent la tasca d'internacionalització i recollida de suport des de l'àmbit laboral per al procés democràtic català a la independència i el referèndum com a legítima via d'expressió democràtica de caràcter vinculant.

 

Declaració sobre el Referendum d'Autodeterminació de Catalunya

La majoria del poble de Catalunya ha demostrat que vol decidir el seu futur polític com a nació.
Des de 2012, no menys d'1.8 milions de persones (entre una població de 7.5 milions) han sortit als carrers cada any per reclamar el dret a vot i a favor d'una República Catalana Independent.
Els resultats de les eleccions de 2015 van donar la majoria parlamentària a les forces polítiques a favor de la independència i la democràcia.
Dels 135 membres del Parlament de Catalunya, 83 estan a favor d'un referèndum i 72 a favor de la independència.Seguint el mandat perquè el Poble de Catalunya expressi la seva decisió sobre la seva futuropolítico, el Govern de Catalunya, el Parlament i les organitzacions másrepresentativas de la societat civil han sol·licitat 18 vegades al Govern del Regne deEspaña la celebració d'un referèndum d'autodeterminació efectiu i vinculant. Larespuesta del Govern d'Espanya ha estat sempre negativa.
Considerem el dret a vot un principi bàsic i fonamental de qualsevol societat justa i democràtica.
En aquest sentit i davant la negativa del Govern d'Espanya d'arribar a un acord, el Govern de Catalunya, amb el suport de la majoria parlamentària i la societat civil va a realitzar en els propers mesos el referèndum d'autodeterminació efectiu i vinculant.
La FSM representa pràcticament 100 milions de treballadors i treballadors de tot el món així com els valors de la dignitat i la llibertat. Per aquesta raó la FSM recolza el dret del Poble de Catalunya a decidir el seu futur, amb o sense permís del Regne d'Espanya.
Perquè es tracta de democràcia popular.

 


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid