Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Solidaritat amb Valtònyc i rebuig al "brutal linxament" que està patint

Alerta Solidària i Endavant OSAN critiquen Bauzá per sortir en defensa d'un jove franquista i MÉS per Mallorca creu que la seva actitud és "impròpia del president del país"

24/03/2013 Drets i Llibertats

Alerta Solidària i Endavant OSAN a Mallorca han mostrat el seu suport al cantant de hip-hop Valtònyic amb motiu de la seva nova detenció i han denunciat "el brutal linxament" que està patint el jove.

Les dues organitzacions independentistes s'han mostrat confiades que el cantant "actuà en tot moment de manera correcta i conseqüènt" perquè "en diverses ocasions ja ha donat prou mostres de coherència i responsabilitat" i consideren que està sent víctima d'"una voràgine judicial, política, mediàtica i policial desproporcionada".

En aquest sentit, plantegen que "el que presumptament podria ser una picabaralla en un ambient festiu ha esdevingut una qüestió política, policial i mediàtica de primer nivell" i assenyalen que "el que molesta als poders fàctics no és la discussió que tingué lloc la matinada de divendres, sinó el compromís polític que expressa musicalment el jove" amb l'objectiu "evident" de "fer-lo callar".

"Lògic enfrontament dialèctic" amb un membre de NNGG que va fer apologia del franquisme

Segons Alerta Solidària i Endavant, els fets es van originar quan el secretari de les Nuevas Generaciones de Sineu, Marc Álvarez, va elogiar els crims del franquisme afirmant que “haurien d’haver deixat més republicans a les cunetes”. Això va provocar "el lògic enfrontament dialèctic del cantant compromès", afirmen.

Al dia següent el president del govern balear, José Ramón Bauzá, va sortir en defensa del jove franquista tot demanant "càstigs exemplars" per al cantant. "Tot això diu molt del perfil democràtic d’aquest partit: franquista de la base al cim", asseguren les organitzacions independentistes i antirepressives.

Per tot plegat, Endavant i Alerta Solidària demana que s'aclareixi quin és el delicte de “violència ideològica” amb el qual s’acusa Valtònyc i recorda a les Forces de Seguretat de l’Estat, a la classe política i a alguns mitjans de comunicació que "amb la repressió i criminalització no aconseguiran aturar a la gent que lluita!. "Lluitarem amb totes les nostres forces per subvertir aquesta situació injusta i, lògicament, donarem suport a la gent que també participi en aquest procés, com ho fa Valtònyc", conclouen.

MÉS per Mallorca critica l'actitud de Bauzá

De la seva banda, MÉS per Mallorca lamenta l'actitud de Bauzá demanant "càstigs exemplar" a Valtònyc i acusant-lo directament d'haver apallissat Álvarez "sense haver esperat que els fets s'hagin esclarit". El partit considera aquestes declaracions "impròpies del president del país". Per MÉS per Mallorca, les diferències s’han de resoldre pacíficament i per la via del diàleg i l’intercanvi d’idees.

“Davant la crispació social i política, el cap de l’Executiu ha d’aportar seny i responsabilitat, tot el contrari del que ha fet Bauzá”, afirma la diputada Fina Santiago. Des de la coalició consideren que el president ha intentat instrumentalitzar políticament els fets esdevinguts la matinada d’ahir que han conclòs amb un creuament de denúncies entre el secretari local de les NNGG de Sineu i el cantant Valtònyc.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid