Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
35a concentració En Memòria a Les Víctimes Del Creuer Baleares a Castelló
28/02/2017 Memòria històrica

El pròxim 4 de març el col·lectiu Sa Feixina SÍ que Tomba-Assemblea Ciutadana, junt a Memòria de Mallorca, realitzaran una concentració a Palma (a les 12h, al Mercat de l'Olivar) "per exigir veritat, justícia i reparació", en aquesta ocasió amb l'objectiu de rescatar "la memòria dels assassinats pel feixisme del Creuer Baleares a Castelló el 23 de març de 1937, que va causar la mort de 23 persones, en la seva majoria nins i dones."

Amb aquest acte també es vol recordar que el poble de Castelló va ser bombardejat per l'aviació feixista italiana i pels nazis alemanys que sortien en moltes ocasions dels aeroports de Mallorca. 

Durant la concentració també es realitzarà un homenatge als obrers assassinats per la policia franquista a Vitoria, Gazteiz durant la vaga general del 3/03/1976 sota la responsabilitat militar del ministre Manuel Fraga "reconvertit pocs anys després en un "excel·lent demòcrata" el qual mai va ser jutjat pels seus crims."

El col·lectiu de recuperació de la memòria històrica han recordat també que els seu objectius són els següents:

•Anul•lació de les sentències franquistes.

•Recerca, exhumació i identificació de les víctimes de la repressió franquista assassinades i enterrades a fosses clandestines, així com també la dignificació d'aquests espais i la seva protecció com a llocs de la Memòria.

• Retirada dels símbols i monuments feixistes que atempten contra els drets humans enaltint el triomf de la dictadura.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid