Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament de gènere
L’Ajuntament de Celrà signa un conveni de col·laboració amb l’Observatori contra l’Homofòbia

El ple d’octubre de l’Ajuntament de Celrà va aprovar per unanimitat col·laborar amb l’Observatori contra l’Homofòbia en l’estudi i el seguiment de denúncies de vulneracions dels drets i llibertats del col·lectiu LGTB, així com en el tractament psicològic i acompanyament de les víctimes d’agressió i/o discriminació

24/10/2016 Gènere

L’Ajuntament de Celrà, a través de la Regidoria d’Igualtat, va aprovar en sessió plenària de data 14 de juliol de 2015 una declaració institucional amb motiu del 28 de juny, Dia Internacional de l’Alliberament Lèsbic, Gai, Transsexual, Bisexual i Intersexual i, en sessió plenària de data 12 de juliol de 2016, la declaració institucional per un país de respecte als drets de les persones LGTBI i amb tolerància zero a la discriminació.

Amb la signatura del conveni amb l’OCH, que es va aprovar per unanimitat a la sessió plenària d’octubre de 2016, el consistori vol fer un pas més i “col·laborar en l’estudi i el seguiment de denúncies de vulneracions dels drets i llibertats del col·lectiu LGTB, així com en el tractament psicològic i acompanyament de les víctimes d’agressió i/o discriminació que pugui patir la ciutadania de Celrà amb motiu de la seva identitat sexual”.

L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) va ser impulsat l’any 2006 pel Front d’Alliberament Gai de Catalunya per tal de lluitar contra l’homofòbia arreu de Catalunya, amb l’objectiu d’incidir en el treball d’anàlisi i documentació de les denúncies rebudes arreu de Catalunya i donar suport a les víctimes.

Visibilitzar l’Observatori contra l’Homofòbia

Així, d’acord amb les clàusules del conveni, l’Ajuntament es compromet a “donar visibilitat a través dels mitjans de comunicació locals de l’existència de l’Observatori contra l’Homofòbia per tal de motivar la ciutadania a denunciar agressions de caràcter homòfob, lesbòfob i trànsfob”, així com a “programar actes de sensibilització i commemoració de la Diada Internacional de l’Orgull LGTB, el 28 de juny”

Per la seva banda, l’Observatori pren el compromís de “gestionar els diferents casos d’homofòbia arribats des de Celrà, oferint el suport necessari a les persones que hagin patit discriminació per homofòbia”. Amb aquest propòsit, l’OCH analitzarà les denúncies rebudes i, si s’ajusten als paràmetres de l’homofòbia, s’ocuparà de l’assessorament jurídic i farà un seguiment del cas “des del principi fins a la conclusió final”. L’Observatori també es compromet a “donar un servei d’atenció psicològica a les persones agredides que no han superat o tenen problemes arran de l’agressió”.

Finalment, les dues parts acorden la constitució d’una comissió de seguiment, que es reunirà almenys un cop l’any, i es comprometen a “guardar la més estricta confidencialitat sobre les informacions, les dades i la documentació a què tinguin accés en virtut d’aquest conveni”, fent constar que vetllaran “pel compliment de la normativa de protecció de dades personals aplicable en cada cas”.

L’Ajuntament de Celrà es compromet a donar visibilitat a través dels mitjans de comunicació locals de l’existència de l’Observatori contra l’Homofòbia per tal de motivar la ciutadania a denunciar agressions de caràcter homòfob, lesbòfob i trànsfob

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid