Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Turisme massiu
"Es lloga Conselleria de Turisme de les Illes (preu a convenir)"

El GOB posa "simbòlicament" a lloguer la seu de la Conselleria de Turisme de les Illes a causa "d'overbooking" i fa una crida pel decrecreixement turístic

13/08/2016 Drets i Llibertats

Aquest divendres, el Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha realitzat una acció-paròdia davant la Conselleria de Turisme per exigir responsabilitat i acció política en matèria econòmica per revertir la situació de monocultiu turístic massificat.

Obviant l'absurditat de la campanya «Benvingut turisme sostenible» de la que ja se n'ha xerrat prou aquesta setmana, el GOB reclama amb urgència la presentació de tot un seguit de propostes de la Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme, en relació a la política per governar el Turisme.

Per a l'entitat ecologista, la situació és límit: "infrastructures saturades, fondejos irregulars arreu del litoral illenc, 90.000 cotxes de lloguer damunt les carreteres, platges massificades, talls d'aigua per a abastament de la població, dessaladores al 100%, overbooking i lloguer turístic vacacional desbordat, problemes de convivència a bona part dels barris històrics i singulars de la ciutat, gentrificació, problemes de ciutat-escenari, creurs en massa al port de Palma, etc. i mentres noves llicències d'hotels, agroturismes i més doblers públics per a la promoció turística. Les illes estan desbordades i abocades al col·lapse. I davant això la resposta del Govern és nula".

Davant d'aquesta situació, exigeix un plantejament de política turística valenta i decidida per posar fi, per una banda, de forma immediata, a la centralitat econòmica del sector turístic i, per altra banda, i de forma contundent, amb el model turístic massificador actual que no són capaços de controlar i ofereix tot  algunes mesures a tenir en compte.

De no ser així, el GOB considerarà que "aquest govern, continua amb la tendència de les velles polítiques responsables d’hipotecar el model productiu de les Illes, i la formació i ocupació de la ciutadania, a un únic sector econòmic. Una estratègia econòmica basada en els beneficis a curt termini per part de lobbys i grans empresaris propiciant la generació de la “bombolla turística”. Una nova bombolla especulativa que sobre-produeix per sobre de les necessitats reals de la societat, i que, com amb la immobiliària, quan deixi de generar beneficis provocarà una nova crisi econòmica que afectarà novament el territori, la conservació dels valors naturals i la qualitat de vida de les persones". 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid