Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Turisme Massiu
"Tot inclòs" publicació de referència consolidada en relació als impactes del turisme a les Illes

És molta la gent que ja coneix aquesta publicació, i no només a les illes, sinó també a València i Catalunya on l’any passat hi van tenir lloc diverses presentacions i des d’on ens arriben convidades per anar a parlar-ne ja arrel de la publicació d’aquesta tercera edició.

26/07/2016 Territori

Aquest dimarts es presenta a la Colònia de Sant Pere l'edició d'enguany de la publicació 'Tot inclòs. Danys i conseqüències del turisme a les nostres illes'. Posteriorment hi haurà una xerrada sobre el polèmic lloguer turístic, a càrrec del geògraf Macià Blàzquez.

Fa un dies es va presentar a Manacor i va estar acompanyada d’una xerrada sobre la situació d’explotació que sofreixen les cambreres de pisos a càrrec de Joan López Ferré, metge de professió que va exercir els darrers anys al centre de salut de Felanitx, on va haver de tractar les afeccions físiques i psíquiques que sofreixen moltes d’aquestes treballadores a causa de la càrrega de feina que han d’assumir; la neteja d’entre 20 i 30 habitacions diàries.

López Ferré, a més de repassar les vergonyants situacions del col·lectiu de treballadores més nombrós de Mallorca, també aprofità per denunciar la connivència de la salut pública amb capitalisme neoliberal per receptar medicaments perquè puguin suportar la seva feina enlloc de denunciar les condicions laborals que han d’assumir. Però, aquests darrers anys la invisibilitat d’aquestes treballadores va desapareixent perquè elles mateixes ja s’estan organitzant per lluitar per unes millors condicions i també gràcies a la publicació de llibres com «Las que limpian los hoteles» d’Ernest Cañada.

Durant el debat posterior, les intervencions també tractaren la greu massificació turística que sofreixen les illes, la qual no està repercutint en una distribució justa de la riquesa que genera i que, a més, les està encaminant a una situació totalment insostenible en termes ecològics, segons informa Contrainfo.cat.

"Tot Inclòs. Danys i conseqüències del turisme a les nostres illes", és un treball en format diari, de 24 pàgines i dels quals se n’han imprès 2.000 exemplars, que es va a donar conèixer l’estiu del 2014, amb una primera edició a càrrec de la Coordinadora Llibertària de Mallorca, a la qual s’hi sumà l’any següent un grup del Front Comú en Defensa del Territori. Durant aquests dos anys el monogràfic s’ha escampat a través de presentacions per molts de pobles de Mallorca i dels Països Catalans com Menorca, el País Valencià i Catalunya, territoris on la disbauxa turística també fa estona que es va fer economia.

Valora
Rànquings
  1. Fa 15 anys que ens va deixar Lluís Maria Xirinacs
  2. Què ha après l’independentisme de l’Operació Garzón?
  3. La tenista Paula Badosa demana disculpes per dir que el català no és una llengua
  4. Si els fills de puta volessin...
  5. Guanyem Girona lamenta que es deixin al calaix una tercera part dels diners del programa Aixequem Persianes
  6. Tomàs Sayes: "Ens pot la frustració i la sensació de derrota i no som capaces de veure més enllà i valorar els èxits que hem aconseguit. L’Estat si que ho té present i per això continua amb l’ofensiva"
  7. Arruix Borbons-Recuperem Marivent convoquen el 239è Cant dels Ocells davant del Palau
  8. "Háblame en español" Agressió lingüística acaba amb la política discriminatòria d'una empresa a València
  9. Èxit de la mobilització Ponts per la Independència que fins demà es realitza a diverses carreteres del país
  10. Rosalia 92
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid