Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Símbologia franquista
L'Ajuntament de Tortosa té l'oportunitat de reconduir la situació sobre el monument del riu

Segons la Comissió per la retirada dels símbols franquistes de Tortosa després de l'admissió a tràmit de la demanda interposada per l'advocat Ranz.

05/07/2016 Drets i Llibertats

La Comissió per la retirada dels símbols franquistes de Tortosa ha emès un comunicat on insta a l'Ajuntament que no justifiqui l'incompliment de la Llei de Memòria Històrica tal com demana el jutge arran la demanda interposada per l'advocat Ranz. Així tenen una oportunitat d'or per reconduir la situació, tal com ho expressa la Comissió.

Afegeix, que "aquest incompliment no té justificació possible". D'una banda, recorda que el monument no està protegit, sinó simplement catalogat per part de l'Ajuntament, "qui el pot tornar a descatalogar si existeix voluntat política", ha remarcat en la nota. D'altra banda, "el resultat d'una consulta contrària a tots els valors democràtics i que, com dèiem, no s'hagués hagut de celebrar mai, no pot estar per sobre ni de la llei, ni del Síndic de Greuges, ni del Parlament".

Per a la Comissió, l'Ajuntament "té l'oportunitat i el deure de reconduir la situació i reparar el desprestigi que ha patit la imatge de la ciutat, tan malmesa degut a la convocatòria de la consulta. És evident que no és l'únic municipi que manté simbologia franquista, però encara pot ser el municipi que fa un pas endavant exemplar i obre el camí a tants d'altres".

També ha celebrat que la moció presentada pel Partit Popular a l'Ajuntament de Tortosa aquest dilluns, en què es demanava la “rehabilitació” del monument franquista del riu, com a “obligació” derivada del resultat de la consulta ciutadana del passat 28 de maig, fos rebutjada pels vots  d'ERC, Movem Tortosa i el PSC hagin ratificat el seu posicionament a favor de la retirada i museïtzació del monument.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid