Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Dani Cornellà: "Si la CUP arriba dividida a la qüestió de confiança, hi haurà altres coses dividides"

En una entrevista Dani Cornellà defensa la Declaració Unilateral d'Independència, i respon que un referèndum pactat amb l'Estat suposaria recular en la lluita independentista

13/06/2016 Política

En una entrevista a La Xarxa Daniel Cornellà l'alcalde de Celrà (CUP) respon sobre la qüestió de confiança al president Puigdemont que "no es pot anar amb un vot dividit."

Al programa 'L'entrevista' realitzada en aquest mitjà Cornellà argumenta que "el vot de cara a la qüestió de confiança ha de ser únic, no pot ser dividit. Si anem amb el vot dividit, hi haurà altres coses dividides. La qüestió de confiança va més enllà de la confiança amb el president. Si aquí no arribem amb un 'sí', hi haurà una divisió interna important."

També exposa que en alguns moments, com la decisió de no investir Mas president, la CUP no l'ha representat. I que fins i tot en alguna ocasió, s'hagi plantejat deixar la militància: "El Parlament no es va mostrar dividit, com ho estava la CUP, va votar en bloc. I per això vaig dir que no em representava."

L'esmena a la totalitat als pressupostos del Govern autonòmic

Sobre la pregunta si calia aprovar aquests pressupostosl la resposta de l'alcalde de Celrà ha estat que "Hem deixat passar una oportunitat. No són els pressupostos que volem, són autonomics és evident, però amb les ofertes que ens van fer després de la negociació hauríem d'haver acceptat i tirar endavant que queden dotze mesos."

En aquest sentit, el seu posicionament sobre la via independentista passa "per una Declaració Unilateral d'Independència", i replica la ida de fer un referèndum pactat amb l'Estat, que suposaria "recular, és tornar al 9-N. Ara el que toca és fer una DUI. Fer un referèndum pactat és impossible, el boicotejaran des de Madrid. El resultat no serà vinculant i no hi haurà prou participació. No servirà per a res. Un cop acabada la feina, DUI i eleccions constituents."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid