Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Antifeixisme
Vídeo de Joves per la Terra: La 'mesquita' de Pineda, Guillem Agulló i Plataforma per Catalunya

Joves per la Terra (Col·lectiu de l'Alt Maresme) ens ha tramès aquest vídeo i un article explicatiu que descriu els vincles de l'extrema dreta amb la campanya contra la construcció d’un centre de culte islàmic al barri de Can Bel, a Pineda de Mar

09/05/2016 Política

Diverses veus del barri de Can Bel, liderades per una assemblea de veïns han engegat una campanya de recollida de firmes online acompanyada de tota mena d’arguments difamatoris contra la comunitat musulmana i la construcció d’aquest edifici al seu barri. Però què hi ha darrera la campanya islamofòbica que pretén confrontar veïns i trencar la cohesió social?

 

Quina relació pot tenir Guillem Agulló, l'Assemblea de Veïns de Can Bel de Pineda de Mar i Plataforma per Catalunya? Ja veureu que més de la que us penseu! Aquests feixistes estan per tot arreu.

L'11 d'abril de 1993 Guillem Agulló va ser assassinat a Montanejos, al País Valencià. El seu assassinat va ser un cop molt dur tant per al moviment juvenil independentista i d'esquerres com per al món independentista en general. Cada 11 d'abril es commemora la seva pèrdua, tant per la brutalitat dels fets com per la impunitat amb què els feixistes van arrabassar la vida del jove Maulet. El cas va rebre la complicitat de la classe política del moment (és a dir, del PP), de la policia espanyola i de la premsa.

Però perquè el cas de Guillem és tan viu avui en dia? Doncs perquè la seva lluita encara és actual, perquè els seus botxins caminen impunes. El seu assassí, Pedro Cuevas, fins i tot es va presentar a
les eleccions municipals del 2007 amb Alianza Nacional. Un partit espanyolista i d'ideologia ultradretana i xenòfoba.

Pedro Cuevas va tornar a trobar­-se amb la justícia, aquest cop va ser durant l'operació Pánzer, que va desmantellar una xarxa neonazi, formada per 3 partits: Alianza Nacional, Democracia Nacional i España 2000. Aquesta xarxa operava sota l'organització FAS (el Frente Anti Sistema). Aquest grup justificava el III Reich, divulgava el nacionalsocialisme i l'odi contra els immigrants i homosexuals. Però anem a centrar­-nos en España 2000...

El 23 d'abril de 2016 es va dur a terme la confluència de 3 partits amb ideologies similars: España 2000, amb l'empresari i proxeneta José Luis Roberto al capdavant, Plataforma per Catalunya, el partit fundat per Josep Anglada però que el van fotre fora i ara ves a saber qui hi han fotut al davant, i finalment el Partido por la Libertad, amb la cara visible de José Maria Ruiz, advocat del sindicat ultradretà Manos Limpias. Aquests tres partits han fundat: RESPETO.

Durant l'acte de presentació de RESPETO hi van estar presents líders de partits ultradretans europeus, com PEGIDA, ALBA DAURADA o el FRONT NATIONAL. Qui són aquests partits?

L'extrema dreta europea està activa i creixen les seves aspiracions. Estan presents en nombrosos països, nosaltres en destacarem tres: ALBA DAURADA de Grècia liderat per Nikolaos Mijaloliakos , PEGIDA d'Alemanya liderat per Lutz Bachmann i el FRONT NATIONAL lider per Le Pen. Tenen en comú diferents aspectes de la ideologia feixista però actualment defensen aferrissadament el rebuig dels immigrants i una defensa desmesurada i exaltada de la nació. El seu discurs és el de l'odi, el de la ignorància. El feixisme avança si no se'l combat!

Però perquè fem aquest repàs del feixisme a l'estat espanyol i a Europa? Recentment a Pineda de Mar, hi ha molta polèmica per la intenció del col·lectiu musulmà del poble de situar un centre de culte al Barri del Carme. L'Assemblea de Veïns de Can Bel s'ha mobilitzat en contra i mitjançant les xarxes socials van convocar una assemblea el passat 27 d'abril.

Però... sabeu qui va assistir a aquesta primera assemblea de l'associació de Veïns de Can Bel?

Mònica Lora, regidora de Mataró per Plataforma per Catalunya, el partit que s'ha fusionat amb España 2000 i amb el Partido por la Libertad. Cal remarcar una fotografia que té penjada a la seva pàgina pública on surt amb Tatjana Festerling, una de les líders de PEGIDA, SÍ... el partit neonazi alemany! Una Associació de Veïns no pot relacionar­-se amb partits polítics de caràcter feixista i xenòfob com Plataforma per Catalunya.

Alhora volem denunciar tot un seguit de comentaris racistes i xenòfobs que hem recollit de la pàgina de Facebook LA ACTUALIDAD EN PINEDA, molt freqüentat per gent propera a l'Associació de Veïns de Can Bel. La majoria de comentaris es van produir quan una persona va penjar un article magnífic de Xavier Puig, periodista pinedenc, DESMUNTANT ELS MITES ANTIMESQUITA (QUE NO ÉS MESQUITA) i el qual podreu trobar llegir a l'enllaç següent.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid