Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Impunitat feixista
Centenars de persones a València rebutgen la islamofòbia
07/02/2015 Drets i Llibertats

Aquest migdia, unes dues-centes persones s'han reunit a la plaça de l'Ajuntament amb pancartes en favor de l'Islam i la convivència i en contra del nazisme i de l'odi, on han llegit un manifest en el qual denuncien que es criminalitzi a tots els musulmans "per l'acció d'un grup de fanàtics".

Aquesta mobilització és la primera de la campanya estatal contra la islamofòbia organitzada per la Plataforma Ciutadana contra la Islamofòbia, el Moviment contra la intolerància i la Comissió Islàmica d'Espanya (CIE), amb la qual es pretén reafirmar que l'Islam "no és igual a terrorisme".

En el comunicat, els convocants de la concentració han destacat que els fets ocorreguts a París han estat aprofitats per grups islamofòbics i racistes per criminalitzar a tot el col·lectiu musulmà per l'acció d'un grup de fanàtics, que també els hi ha en altres confessions.

Sobre aquest tema, ha recordat que el terrorista d'extrema dreta Andre Breivik va assassinar a més de 70 persones adolescents a Noruega "en nom de Déu, del cristianisme i de la civilització occidental", però no representava a tot el col·lectiu cristià.

"No caiguem en el parany del feixisme i no acusem a tot un col·lectiu per l'acció d'una o diverses persones que diuen actuar en nom d'una religió", ha reclamat, al mateix temps que han destacat que el 90 % de les víctimes dels grups integristes són les mateixes persones musulmanes.

Per això s'ha dit sortir al carrer per manifestar-se "contra l'odi cap a algú per la seva religió, la seva cultura o per qualsevol altre motiu o condició", i han defensat la convivència i la solidaritat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid