Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita institucinal
La CUP Pedreguer demana que l'Ajuntament no adquirisca cap pistola "Taser"
05/05/2016 Drets i Llibertats
La CUP de Pedreguer ha sol·licitat al govern municipal, mitjançant registre d'entrada, que s'ature la compra d'una pistola Taser contemplada als pressupostos d'enguany fins que, com afirma Amnistia Internacional, un informe independent no determine els efectes que poden causar estes armes a la població.

El motiu de voler adquirir esta arma es deu a la presència d'agents interins al cos de policia municipal que no poden dur arma de foc, i que es pot utilitzar "en un nivell previ a la necessitat d'utilitzar arma reglamentària".

La mateixa Amnistia Internacional recull en en els seus informes la mort per ús d'esta arma d'unes 500 persones als Estats Units entre 2001 i 2012. Entre els perills d'estes armes ens trobem que poden causar parades cardíaques o que els agents desconeixen prèviament si hi ha factors de risc potencial com cardiopatia o estat d'intoxicació. Inclús
el propi fabricant també posa de manifest que els riscos per la salut augmenten en relació a patologies cardíaques, dones embarassades, gent gran, etc. A més, s'ha detectat que la falta de rastres corporals després del seu ús, la converteixen en susceptible de ser utilitzada per cometre maltractaments. És per això que el Comité Contra la Tortura de les Nacions Unides s'ha pronunciat diverses vegades en contra de l'ús d'estes armes.

Recordem que l'any 2008 el grup Compromís a les Corts Valencianes va presentar una proposició no de llei que no va ser presa en consideració on es demanava que es prohibira l'ús d'estes armes fins que es coneguen i s'avaluen els efectes que poden tindre.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid