Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
cooperativisme
La CUP Banyoles impulsa una jornada sobre el cooperativisme i l’economia solidària
26/05/2016 Economia

La CUP de Banyoles organitza aquest divendres a la terrassa del 800bar un cicle sobre el cooperativisme i l’economia solidària.

El cicle començarà amb una xerrada-tertúlia a les 7 de la tarda a càrrec de Fernando Paniagua, Paco Hernández i Isabel Moga Sampere, membres de Coop-57 i de la XES. L’objectiu de la xerrada-debat és introduir la concepció del cooperativisme en l’economia, plantejar els diferents tipus de cooperatives, el seu funcionament i lligar- ho amb la presentació de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya, la seva ideologia i el seu funcionament.

A 2/4 de 9 del vespre, es farà un breu descans amb un petit refrigeri perquè els i les assistents a l’acte pugui continuar el debat mentre esperen l’inici de la següent activitat de la jornada.

A 2/4 de 10 començarà la segona part de l’acte amb el passi del documental 72 horas. El documental consisteix en un recull de testimonis de les lluites obreres i populars que van tenir lloc durant els darrers anys de la dictadura franquista i la Transició, anys en què l’efervescència de les lluites propicià noves formes d’entendre les relacions socials i el paper de les persones en els àmbits de la política i l’economia, inspirades en el comunitarisme, el suport mutu, la cooperació i la democràcia directa. Setanta dues hores vol recuperar gairebé mig segle després el discurs i la memòria de totes aquelles lluitadores anònimes que van protagonitzar aquest riquíssim període de la nostra història.

Un cop acabada la pel·lícula s’iniciarà el debat posterior amb un dels guionistes i alguns dels ponents de la xerrada-tertúlia, que també són testimonis del documental.

Amb aquest acte, la CUP planteja recuperar l’anhel d’un sistema econòmic just i igualitari, que situï al centre les persones i les seves necessitats i que va tenir un moment d’esplendor i originalitat a les acaballes de la Transició i que té la seva continuïtat en les propostes del cooperativisme actual i que, segons la formació, han de tenir un paper central en qualsevol debat sobre el model econòmic i social del país. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid