Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Una manifestació a Vic mostra el suport al regidor de la CUP acusat de "sedició" per les declaracions independentistes

La manifestació de Vic, que comptava amb l'adhesió de tot el ventall polític sobiranista i democràtic,  ha estat convocada pel Moviment 30/03 i estava encapçalada per la pancarta amb el text "Per les llibertats, ni un pas enrere! Contra l’ofensiva antidemocràtica del govern espanyol"

16/04/2016 Política

Avui dissabte un miler de persones s’han manifestat a Vic per mostrar el suport al regidor de la CUP-Capgirem Vic, Joan Coma, "investigat" per l’Audiència Nacional espanyola en el supòsit d'un "delicte de sedició." Coma va realitzar unes declaracions al ple en defensa de la resolució independentista del 9-N, amb una afirmació favorable a la ruptura.

Aquesta manifestació ha estat convocada pel Moviment 30/03 i estava encapçalada per la pancarta amb el text "Per les llibertats, ni un pas enrere! Contra l’ofensiva antidemocràtica del govern espanyol"

La manifestació ha comptat amb la presència del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i del president de l’ANC, Jordi Sànchez, així com de destacats independentistes, com Eudald Calvo, alcalde d'Argentona, o els històrics Carles Castellanos i l'osonenc Pep Musté. La marxa també ha comptat amb el suport de centenars d’adhesions, i d'un centenar d’entitats; també hi han donat suport més de 600 persones a títol individual, entre els quals l'alcadessa de Vic, Anna Erra, i la de Badalona, Dolors Sabater, i de David Fernández, Marta Rovira, Joan Tardà, Arcadi Oliveres o Teresa Forcades.

La mobilització d'avui comptava amb el suport i adhesió de l’AMI i de la CUP, així com de Procés Constituent, ERC, CDC, Demòcrates per Catalunya, la PAH i fins el nucli comarcal de Podemos.

El manifest “Per les llibertats, ni un pas enrere!”

El manifest “Per les llibertats, ni un pas enrere!” exigeix que s’aturi el procés judicial contra el representants electes catalans per manifestar unes opinions i conviccions absolutament democràtiques  amb les qual s’havien presentat a les eleccions. També es denuncia l’obsessió, abús i la desproporció amb què es comporta l’actual govern espanyol, sota l’escut dels tribunals, portant a judici unes idees i volent-les reprimir de forma desmesurada.

Així mateix s’assenyala la força antidemocràtica present a l’Ajuntament de Vic, que és qui va presentar la denúncia contra els regidors que van aprovar la moció de suport a la declaració de ruptura del Parlament i que ha acabat amb la imputació de Joan Coma Roura.

Finalment es mostra la solidaritat envers qualsevol càrrec electe que es pugui trobar en la situació de Joan Coma Roura. Per això també es reclama a les institucions catalanes, començant per la Generalitat i continuant pes ajuntaments, que assegurin la cobertura política, legal i econòmica de les persones encausades, de manera que aquestes tinguin el suport garantit a qualsevol decisió pacífica que puguin prendre en relació amb la seva situació, inclosa la desobediència a les lleis injustes.

Entre els més de 500 firmants del manifest, hi ha col·lectius com l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural o Procés Constituent, però també d’individuals de centenars de persones sense vinculació directa a la política, o d’artistes com Titot, Joan Reig, Gerard Quintana, Xavi Sarrià, Ivan Prado o Fermin Muguruza; periodistes com David Fernàndez o David Segarra, o diputats com Marta Rovira, Ferran Civit, Joan Tardà

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid